Breaking news

Raluca Olaru a câștigat turneul de dublu feminin de la Tașkent

Raluca Olaru a cucerit sâmbătă, alături de turcoaica, Ipek Soylu titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Tașkent din Uzbekistan, competiție dotată cu premii totale de 226.750 dolari.

TENNIS-FRA-OPEN-ROLAND-GARROSPerechea româno-turcă s-a impus în finală în fața cuplului format din Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia).

Olaru și Soylu, favoritele numărul patru, s-au impus într-o oră și 26 de minute în fața perechii cap de serie numărul trei, în două seturi, scor 7-5, 6-3.


Raluca Olaru, locul 88 WTA la dublu, a ajuns la cinci titluri WTA cucerite în carieră, precedentele fiind obținute la Tașkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritțeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) și la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).

Românca a mai jucat șapte finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) și anul acesta la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia).

Ipek Soylu (20 ani, 107 WTA la dublu) și-a trecut în cont al doilea său titlu WTA la dublu, primul fiind câștigat anul acesta, la Istanbul, tot alături de o româncă, Andreea Mitu.

Pentru succesul de la Tașkent, românca și turcoaica vor împărți un cec de 12.300 dolari și vor primi fiecare câte 280 de puncte WTA.