Breaking news

Raluca Lunculescu, numită purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe

Jurnalista Raluca Lunculescu a fost numită vineri, de ministrul Bogdan Aurescu, în funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din România.

raluca lunculescuMinisterul de Externe are un nou purtător de cuvânt. Raluca Lunculescu a fost numită de Bogdan Aurescu, în locul Brândușei Predescu, demisă pe 11 martie după scandalul cu broșura Agerpres, care a greșit harta Germaniei cu cea a Franței.

„Raluca Lunculescu, jurnalist specializat pe teme de politică externă, cu o experienţă de peste 13 ani în domeniu, a fost numită de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu în funcția de purtător de cuvânt al MAE”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Raluca Lunculescu şi-a desfăşurat activitatea în presă începând din anul 2001 în calitate de redactor ştiri externe. Până azi, Raluca Lunculescu a lucrat la Digi 24.

A continuat apoi ca şef al departamentului Ştiri Externe, reporter special şi senior editor pentru unele dintre cele mai importante televiziuni din România.

A transmis de la faţa locului şi a acoperit evenimente de interes internaţional, precum: ceremoniile de aderare a României la NATO (2004) şi la UE (2007), vizita Papei Benedict XVI în Turcia (2006), funeraliile naţionale ale preşedintelui polonez Lech Kaczynski (2010), criza din Siria (2011), alegerile parlamentare din Grecia (2012), alegerile prezidenţiale din SUA (2012), „Revoluţia Demnităţii” din Ucraina (2013), alegerile prezidenţiale din Ucraina (2014), atacurile teroriste din Paris (2015).

Brândușa Predescu a fost numită Purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor externe în data de 8 mai 2013, când ministru era Titus Corlățean.