Breaking news

Ralflo, respins pe nedrept la Eurovision România 2013

TVR dă startul nedreptăților la Eurovision, selectând pe criterii ciudate cine intră și cine nu în semifinale la Selecției Naționale. Ralflo, artistul francez stabilit de câțiva ani în România, a fost respins de juriul TVR, în timp ce Robert Turcescu, cu o piesă net inferioară, merge în semifinale.

ralfloRalflo a participat pe 13 februarie la preselecțiile organizate la sediul TVR din București, cu piesa ”I don’t know”. Un cântec în limba engleză, ritmat cu versuri ușor de reținut și cu un mesaj pozitiv, dar care se pare nu a fost pe placul juriului.

În schimb, jurații Dan Manoliu, Eduard Cârcotă, Andrei Tudor, Mihai Ogăşanu și Liana Elekes au decis că piesa lui Robert Turcescu, Un refren, cântată împreună cu trupa Casa Presei, e numa bună de semifinale.

Ralflo se declară dezamăgit de rezultat precizând că respectă decizia juriului dar nu poate să fie de acord cu ea.

”Eu cred că piesa mea este bună, în sensul că reprezintă Europa. Nu vreau să spun că este o piesă mai bună decât alta înscrisă în concurs, dar este o melodie care te face să te miști, transmite emoție. Pot spune că am ascultat și celelalte piese din concurs și nu am înțeles de ce piesa mea nu a intrat. E ceva ciudat pentru mine. De 20 de ani fac muzică și de 4 ani aici în România am demonstrat că știu când o piesa e bună sau nu… Respect verdictul juriului, pentru că asta e, dar nu sunt de acord deloc…E foarte păcat că nu am intrat doar în semifinală, asta nu îmi vine să cred”, a declarat Ralflo, extrem de dezamăgit.

La fel de mirat și uimit de rezultatul preselecțiilor s-a declarat și Kamara, care în 2007 a reprezentat România la Eurovision.

Îți spun sincer, am fost acolo. Am ascultat celalalte piese și i-am auzit live. Ralflo a cântat magistral și numai pe piesa lui, juriul a dansat. Și se uitau la mine, știind că am venit cu el și arătându-mi semne de felicitări și multă admirație”, a declarat Kamara.

Ne întrebăm și noi care au fost criteriile de selecție luate în calcul ce cei cinci jurați eminenți, în departajarea celor două piese. Nu trebuie să fii profesor de muzică sau Mozart să-ți dai seama care dintre cele două piese este mai bună și merită să ajungă în semifinale.

Spre exemplu, piesa lui Ralflo a adunat pe youtube aproximativ 64.000 de vizualizări, 1015 like-uri și 27 unlikeuri, în timp ce piesa lui Robert Turcescu are aproximativ 56.000 de vizualizări, 3212 unlike-uri și doar 439 like-uri. Cred că aceste cifre spun multe și ar trebui să le dea de gândit juraților TVR care au decis că piesa lui Turcescu e de semifinală.

Încă odată, TVR își dă cu firma în cap, selectând piese de toată jena, în timp ce alte melodii bune sunt eliminate încă din faza preselecțiilor.

Majoritatea pieselor selectate în semifinale sunt extrem de slabe ca și compoziție. Încă odată se dovedește faptul că în România există voci bune, nu și compozitori pe măsură.

Vă invităm să ascultați atât piesa lui Ralflo ”I don’t know”, cât și piesa lui Robert Turcescu ”Un refren”, și să spuneți care din cele două ar fi meritat în mod onest să fie selectate în semifinalele Eurovision România 2013.

>