Breaking news

Ralflo, artistul francez, pregătește o piesă în limba română

loading...

Jumătate algerian, jumătate italian, dar născut în Franța, Ralflo s-a stabilit de doi ani în România unde compune muzică pentru cei mai în vogă artiști români.

A ajuns în România în urmă cu trei ani, în urma unei colaborări cu Keo, la Geneva în Elveția. Prin intermediul unui prieten comun, a ajuns să-i compună o piesă lui Keo, a și cântat cu acesta o bucată din melodie și a fost nevoit să vină în România pentru a filma videoclipul.

Am ajuns în România, după ce  am făcut o piesă pentru Keo, prin intermediul unui prieten din Elveția, Yorgos Bernandos. Pe Keo l-am cunoscut în Geneva, acum trei ani, el a fost cel care mi-a propus să facem o melodie împreună și să cânt o mică parte de hip-hop în piesă. Apoi am venit în România pentru a filma videoclipul, mi-a plăcut ce am văzut și am decis să mă stabilesc aici pentru o perioadă”, a declarat Ralflo pentru exclusivNEWS.ro.

Așa a început aventura în România a compozitorului francez Ralflo, care în circa șapte luni de zile a reușit să învețe singur limba română. După colaborarea cu Keo, a urmat apoi colaborarea cu Vama și Tudor Chirilă la piesa „Sarkozy vs gipsy”, a scris piese și pentru Cătălin Josan, Proconsul și mai nou pentru Ramona Bădescu.

Am văzut că este foarte bine în România, lumea este foarte deschisă și primitoare. Am fost surprins de acest lcuru întrucât înainte de a sosi în România nu am auzit lucrui bune despre această țară. Am reușit să învăț limba în circa șapte luni de zile, și nu mi-a fost greu întrucât seamănă cu franceza și italiana, limbi pe care le știu deja”, a mai spus Ralflo.

Compozitorul francez s-a declarat extrem de încântat de faptul că are onoarea să comună muzică pentru artiștii români. Colaborarea cu Kamara, de la trupa Alb Negru a început printr-un mesaj pe Facebook.

Pe Kamara l-am cunoscut pe Facebook. Am auzit că și el este pe jumătate francez și i-am trimis un mesaj în care îi propuneam să colaborăm. Așa am ajuns să facem piesa ”Mi-e sete de tine”, care a prins foarte bine la publicul din România și care de mâine va începe să fie difuzată pe Radio 21”, mărturisește Ralflo.

În doar trei săptămâni de la lansare, piesa cântată de Ralflo cu cei de la Alb Negru a adunat peste 1,3 milioane de vizualizări numai pe platforma youtube și le-a adus numeroase concerte în toată țara.

Deși nu a semnat niciun contract cu o casă de producție muzicală, întrucât dorește să se simtă liber și independent, Ralflo este de părere că poate reuși să își creze o carieră dacă are în spate o echipă foarte bună.

Vreau să mă simt liber de aceea nu vreau un contract cu o casă de muzică. Dacă ai o echipă bună reușești de unul singur. Eu lucrez extrem de bine cu Mădălina Vlad, PR-ul meu, am mare încedere în ea, îi mulțumesc foarte mult pentru tot ajutorul oferit și că mă susține în tot ceea ce fac”, spune deschis și sigur pe el Ralflo.

În cei doi an de zile de când locuiește în România, Ralflo s-a obișnuit cu mâncarea autohtonă și îi plac foarte mult sarmalele și brânza făcută la noi în țară. Pe viitor își dorește să colaboreze cu Cornel Ilie de la Vunk și cu Andra pe care o asemuiește la voce și talent cu Whitney Houston.

Pentru toamnă pregătește o nouă peisă cu turpa Alb Negru, iar în luna octombrie promite că va lansa o piesă solo în limba română. Și pentru că i-a plăcut experiența din acest an de la Eurovision, când a participat în calitate de compozitor dar și de membru în backing vocals la piesa „Cal my name” a lui Cătălin Josan, Ralflo vrea să își încerce norocul la Selecția Națională Eurovision România din 2013.

 

 

loading...