Rafael Nadal, rege incontestabil al zgurei de la Roland Garros

Rafael Nadal l-a învins duminică, în finala turnului de la Roland Garros, pe conaționalul său David Ferrer și a devenit astfel primul jucător din istorie care câștigă de opt ori turneul parizian.

rafael nadal roland garrosRafael Nadal a defilat duminică, pe zgura pariziană, în fața lui David Ferrer. Nadal și-a adjudecat victoria în trei seturi scor 6-3, 6-2, 6-3, după două ore și 16 de minute de joc.

Este cel de-al patrulea titlu consecutiv câștigat la Roland Garros, și al optulea la general, primul titlu a fost câștigat în anul 2005.

Ibericul își trece astfel în palmares cel de-al 12-lea trofeul de Mare Șlam, 8 la Roland Garros, 2 la Wimbledon, unul la US Open și unul la Australian Open.

După finalul partidei, Nadal s-a prăbușit pe terenul de joc și a izbucnit în lacrimi, după care și-a salutat compatriotul și spectatorii prezenți pe arena centrală de la Roland Garros.

Pentru acestă victorie, Rafael Nadal va încasa un cec în valoare de 1,5 milioane de euro și 200 de puncte ATP, care-l vor urca până pe locul doi în ierarhia mondială la simplu.

În timp ce David Ferrer va pleca acasă cu un cec în valoare de 750.000 de euro și 1200 puncte ATP.

>