Breaking news

Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în semifinale la Roland Garros

Rafael Nadal a reușit să-l învingă, vineri, în semifinale la simplu, pe liderul mondial, Novak Djokovic și s-a calificat astfel în finala turneului de Mare Șalm de la Roland Garros.

rafael nadal si novak djokovicFinala de simplu masculin a turneului de tenis de la Roland Garros s-a disputat vineri, în semifinala jucată de Nadal și Djokovic. Ibericul și sârbul au făcut un meci superb, demn de o finală de Mare Șlam.

După un meci maraton care a durat patru ore și 37 de minute, Rafael Nadal a reușit să se impună în fața lui Djokovic și să se califice în a opta finală la simplu la Roland Garros.

Cei doi jucători au câștigat pe rând câte un set, astfel că s-a ajuns cel decisiv care a durat 82 de minute.

Nadal și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4, după 51 de minute de joc, l-a pierdut pe al doilea cu 3-6. După care l-a câștigat pe al treilea cu un sec 6-1. Setul patru l-a cedat în tiebreak. Astfel că s-a ajuns în setul cinci cel decisiv. Aici, după un scor strâns și cu răsturnări spectaculoase de scor, Nadal s-a impus cu 9-7.

Astfel că Nadal, cap de serie numărul 3, a făcut rost de biletele pentru finala care i-ar putea aduce cel de-al optulea turneul la Roland Garros.

Dacă acest lucru se va întâmpla în finala de duminică pe care o va juca cu conaționalul său, David Ferrer, Nadal va deveni primul jucător din istorie care se impune de opt ori la Roland Garros.