Breaking news

Rafael Nadal, eliminat în mod surprinzător la Indian Wells de ucraineanul Alexandr Dolgopolov

O nouă eliminare bombă la turneul Masters de la Indian Wells. Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP și câștigătorul din 2013 al turneului, a fost eliminat în mod surprinzător de ucraineanul Alexandr Dolgopolov.

alexandr dolgopolov si rafael nadalÎn aceeași zi, la Indian Wells au fost eliminați deținătorii trofeului Masters atât la simplu feminin cât și la simplu masculin. Atât Maria Sharapova cât și rafael Nadal au fost eliminați luni, în turul trei la Indian Wells.

Alexandr Dolgopolov, locul 31 ATP, a făcut meciul carierei, reușind să-l învingă în trei seturi pe liderul clasamentului, Rafael Nadal. Ucraineanul a dominat autoritar primul set pe care l-a câștigat cu 6-3. După care a avut o scădere de ritm în setul doi când la scorul de 2-2 și-a pierdut serviciul, fapt ce l-a costat setul. Astfel că s-a ajuns la setul decisiv, unde Dolgopolov a făcut brake la scorul de 2-2, a condus apoi cu 5-3, scor la care a servit pentru meci, dar Nadal a făcut re-brake la sero și a reușit mai apoi egalarea la 5-5. În cele din urmă s-a ajuns în tie-break, unde Alexandr Dolgopolov a fost condus cu 2-4, dar ucraineanul a avut nervii tari și a revenit în meci impunându-se cu 7-5.

Alexandr Dolgopolov și-a adjudecat victoria în fața lui Rafael Nadal după două ore și 20 minute de joc, intens, spectaculos, cu puncte fantastice și cu un serviciu ucigător pentru iberic. Cei doi jucători s-au întânlit pentru a șasea oară pe terenul de tenis în meciuri oficiale, fiind prima dată când Alexandr Dolgopolov îl învinge pe Nadal.

În timp ce Alexandr Dolgopolov și-a asigurat un cec în valoare de 52.000 de dolari și 90 de puncte ATP, pentru calificarea în optimi, Rafael Nadal va primi doar 28.000 de dolari și va pierde 955 de puncte ATP. În optimi, Alexandr Dolgopolov va juca cu italianul Fabio Fognini.

>