Breaking news

Rafael Nadal a câştigat pentru a 11-a oară turneul de la Roland Garros

Rafael Nadal a cucerit duminică la Paris, pentru a 11-a oară, celebrul turneu de tenis de la Roland Garros. Ibericul l-a învins în finală pe austriacul Dominic Thiem, scor 6-4, 6-3, 6-2.

Rafael Nadal este Rege incontestabil la Roland Garros. Ibericul a stabilit un nou record în tenisul mondial. Este primul jucător care câştigă de 11 ori turneul de la Roland Garros, o performanţă greu de egalat şi depăşit.

Rafael Nadal l-a învins în ultimul act pe Dominic Thiem cu 6-4, 6-3, 6-2. Liderul mondial a închis partida cu cea de-a cincea minge de meci, după două ore și patruzeci și două de minute, chiar înainte să se dezlănțuie furtuna la Paris.

„Ceea ce ai făcut și continui să faci tu este extraordinar. Să câștigi de unsprezece ori acest turneu este incredibil. Îmi amintesc de prima oară când ai făcut-o, era în 2005, aveam 11 ani și nu credeam că voi ajunge să joc împotriva ta, așa că sunt foarte bucuros. Sper să mai am această șansa și în viitor”, a spus austriacul.

Rafa s-a bucurat fără să se arunce pe zgură la final: Dominic, o să câștigi în curând un trofeu de Mare Șlem. Să fiu aici încă o dată e incredibil, toată lumea știe cât de mult înseamnă pentru mine să câștig din nou. E cel mai frumos turneu de lume, emoțiile sunt greu de explicat. Sper să ne vedem din nou la anul.

Rafael Nadal câştigă astfel cel de-al 17-lea trofeu de Mare Şlem din carieră, fiind la doar trei distanţă de a-l egala pe marele său rival Roger Federer.