Radu Valahu a tras un microbuz de patru tone, plin cu concurenti, la “Splash! Vedete la apa”

Radu Valahu, campionul la skandenberg, se antrenează cu conștiinciozitate pentru “Splash! Vedete la apă”, show-ul verii, care va începe, în curând, la Antena 1. Și nu-i este ușor, la cele 147 de kilograme ale sale, să facă elementele acrobatice pe care se ambiționează să le execute la săriturile sale.

Radu Valahu - vedete la apaZilele trecute, însă, înainte de antrenamentele de la bazin, Radu a făcut o demonstrație de forță, la intrarea în complexul sportiv. Utilat cu un ham, sportivul a tras microbuzul în care se aflau zece oameni, printre care cei șapte concurenți din grupa lui si antrenorii. În total, o “povară” de patru tone!

“Primii patru-cinci metri am tras microbuzul cu concurenți într-un picior. E greu să cuplezi pe un singur picior…. Apoi, am tras cu ambele. În comparație cu vagonul de tren plin cu oameni, care cântărea 45 de tone, pe care l-am tras anul trecut, în decembrie, în Gara de Nord, încercarea cu microbuzul de doar patru tone a fost o… joacă pentru mine”, povestește Radu.

Radu Valahu și-a dorit să vină la “Splash! Vedete la apă!” pentru că iubește apa!

Și pentru ca sunt sportiv. Fac sport de treizeci de ani. De asta am ales să vin. Și pentru că e o emisiune extraordinară, o combinație perfectă între sport, distracție, mișcare. Sărituri am mai făcut până să vin aici, dar așa, de distracție. Am sărit inclusiv de pe un pod, la Giurgiu, direct în Dunăre, însa in picioare, într-un stil rudimentar. Aici deja e o artă. Iar eu am mobilitate. Sunt împotriva legilor fizicii la cele147 kg ale mele (râde). Ca să faci flick-flack-uri, la greutatea mea, e greu…”, mai spune Valahu.

>