Breaking news

Radu Tudor spune că în dosarul lui Mircea Băsescu există şi înregistrări cu Traian Băsescu

Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor a declarat marți că în dosarul penal al lui Mircea Băsescu s-ar afla și înregistrări spectaculoase cu Traian Băsescu.

traian si mircea basescuRadu Tudor, realizatorul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, spune că are informații că în dosarul penal al lui Mircea Băsescu se află și înregistrări cu fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Acolo există şi probe care nu au fost date publicităţii. Procurorii au lucrat cât se poate de ciudat, doar la insistenţele mass-media, în special prin difuzarea de către Antena 3 a înregistrărilor în care Mircea Băsescu recunoaşte că a luat şpagă sute de mii de euro pentru a interveni în justiţie. Din informaţiile mele, sunt înregistrări multe şi spectaculoase, unele chiar cu Traian Băsescu, în acest dosar. Nu cred că procurorii doresc o investigaţie adevărată şi solidă, care să ajungă la Traian Băsescu. Niciun procuror nu a dorit să facă o percheziţie domiciliară la Mircea Băsescu, probabil s-au temut că vor găsi dovezi legate de Traian Băsescu, preşedinte al României atunci, şi au preferat ca această chestiune elementară să fie ocolită”, a declarat Radu Tudor la Antena 3.

Cât privește dosarul de șantaj al lui Băsescu, deschis de Parchetul General, ca urmare a plângerii formulate de senatorul Gabriela Vrânceanu Firea, jurnalistul susține că procurorii nu se vor grăbi cu ancheta întrucât DNA este în continuare o instituţie loială fostului preşedinte.

„Sigur nu se vor grăbi să îl cheme, DNA este o instituţie loială acestui personaj, cred că povestea cu dosarul „Flota” poate fi scoasă din discuţie, dar plângerea Gabrielei Vrânceanu Firea, pentru ameninţarea de tip mafiot din partea lui Traian Băsescu, trebuie să aibă, în orice ţară civilizată, o consecinţă penală, ori amendă, ori chiar trimiterea în judecată. Depinde de atitudinea procurorului general, domnul Niţu, dacă acesta doreşte să îşi exercite autoritatea de şef, al DNA, al DIICOT şi de şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică. Toate aceste structuri sunt subordonate procurorului general şi acesta poate cere ca dosare care nu au fost investigate până astăzi să fie deschise. Nu ştiu în ce măsură domnul Niţu vrea să îşi exercite autoritatea faţă de aceste structuri, dar sunt milioane de oameni în ţara asta care aşteaptă un minim gest de justiţie”, a explicat Radu Tudor.

 Pe 26 noiembrie, Mircea Băsescu a fost eliberat din arestul preventiv și trimis în arest la domiciliu, de către Curtea de Apel Constanța.Alături de Mircea Băsescu, în arest la domiciliu a fost trimis și Marian Căpățână. Cei doi sunt obligați să se prezinte la proces și la poliție ori de câte ori li se cere acest lucru.

Marian Căpățână și-a schimbat totalmente declarația inițială dată procurorilor DNA, și a început să vorbească în fața judecătorului. Declarațiile făcute de Marian Căpățână aruncă în aer familia Băsescu.

Adevărata sumă de bani plătită de familia lui Sandu Anghel, către Mircea Băsescu, pentru a-l elibera din închisoare pe interlop, sare de un milion de euro.

Președintele României, Traian Băsescu era la curent cu ceea ce făcea fratele său și chiar se sfătuia cu acesta, cum  să procedeze.

Marian Căpățână a declarat în sala de judecată că a primit suma de 100.000 euro de la familia lui Bercea Mondial, dar că nu şi-a însuşit banii. Căpăţână susţine că i-a dat toţi banii lui Mircea Băsescu.

”Eu recunosc fapta, dar suma care a fost primită de mine de la Anghel Florin a fost remisă în totalitate către domnul Mircea Băsescu. Este vorba despre 100.000 de euro. Rolul meu în această combinaţie infectă este numai acela de a fi cărăuşul unei sume de bani. (…) Vreau să fiu judecat în proporţie cu gravitatea şi aportul pe care l-am avut în comiterea acestui fapt”, a declarat Marian Căpățână în fața judecătorului.

Și asta în condițiile în care în rechizitoriul DNA scria că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro pentru intermedierea tranzacţiei între Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Pus în faţa acestei declaraţii, fratele preşedintelui s-a declarat bulversat.

Mircea Băsescu le-a spus judecătorilor că a primit un sac de bani, însă nu ar fi fost vorba despre o şpagă pentru el:Căpăţână mi-a spus că a luat o dată 250.000 de euro, altă dată 300.000 de euro, pentru a fi folosiţi la SC Aversa. În 20.02.2012 Căpăţână a venit la mine în birou. Avea asupra lui o pungă de plastic roşie în care mi-a spus că are 300.000 de dolari. Avea o dimensiune apreciabilă, de 40 pe 30 de centimetri. Poate fi numită sac de bani. Mi-a pus practic în braţe acea sacoşă de bani şi a spus că trebuie să vină familia Anghel după ea. Au vorbit despre 250.000 de euro, 600.000 de euro, 100.000 de euro. Nu au spus o sumă de bani certă. Au spus că îi dau foc casei lui Căpăţână, că îl taie. Am spus familiei Anghel că o să vorbesc cu el să le dea banii înapoi, i-am spus şi lui să restituie banii.

Marian Căpățână a spus că a fost de față când Mircea Băsescu i-a spus lui Florin Anghel, fiul lui Bercea: După condamnarea lui Bercea, Florin a început să aibă o atitudine ostilă şi să îi reproşeze lui Mircea că nu l-a ajutat pe tatăl lui. Mircea Băsescu i-a zis: băi băiatule, să ştii că eu am făcut tot ce am putut, dar chiar dacă se va rezolva sau nu se va rezolva, banii nu îi mai vezi.

Marian Căîpățână a mai spus judecătorului că Mircea Băsescu s-a consultat cu fratele său, Traian Băsescu, care l-a sfătuit să facă flagrantul în urma căruia au fost reținuți ginerele lui Bercea, dar și fiica acestuia, Izaura Anghel, în momentul în care aceștia fuseseră chemați de Mircea Băsescu să le restituie o parte din banii datorați. Traian Băsescu l-a sfătuit pe fratele său să facă flagrantul cu DNA, după ce îi arătase filmulețele realizate de Florin Anghel, în timp ce Mircea Băsescu lua banii. Filmulețe în baza cărora, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv.

Marian Căpăţână a spus că el a fost doar intermediar și că nu a oprit banii primiți de la familia lui Sandu Anghel, ci i-a dat pe toți lui Mircea Băsescu.

Căpățână a mai spus judecătorului că pe 9 iunie, după flagrant, că Mircea Băsescu a trimis o tranșă de bani către familia lui Bercea, și că i-a spus că vor fi ajutați de cineva de la București și că să stea liniștit că nu vor fi arestați.

Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pe 20 iunie, în baza unei decizii a Tribunalului București, după ce pe 18 iunie, Antena 3 difuza înregistrăile cu fratele președintelui Băsescu, în timp ce recunoștea că lua bani de la familia lui Bercea Mondial.

În timp ce Mircea Băsescu este eliberat din închisoare, ginerele lui Bercea, rămâne după gratii deși i-a fost înscenat un flagrant de fratele Președintelui, în momentul în care a fost chemat de acesta să-i restituie banii.

>