Breaking news

Radu Tudor părăsește Telejurnalul Matinal al TVR 1 pentru Telejurnalul de weekend

După cinci ai de trezit dis de dimineață ca să prezinte Telejurnalul Matinal al Televiziunii Române, Radu Tudor va prezenta din 19 septembrie, Telejurnalul de Weekend al TVR 1, după ce Mircea Radu a fost tras pe linie moartă.

radu tudor - tvrTVR face schimbări majore de prezentatori și format la TeleJurnal în speranța că va resuscita audiența principalului canal de televiziune din România.

Din 14 septembrie, Telejurnalul TVR vine cu câteva noutăţi importante: format îmbunătăţit, pachet grafic complet nou, dar şi noi formule de prezentare – cu un singur prezentator pentru Telejurnalul de seară şi pentru cel de ora 14.00.

„Ceea ce vreau să obţinem în primul rând este credibilitatea acestui produs. Vreau ca Telejurnalul TVR să se afirme ca alternativă solidă la oferta de emisiuni de ştiri de pe piaţa de televiziune de la noi. Conţinutul Telejurnalului se va concentra mai mult pe subiecte cu impact social, subiecte care vorbesc despre schimbări importante în viaţa noastră de zi cu zi”, spune Raluca Stroe Brumariu, director al Departamentului Ştiri şi Emisiuni Sportive al TVR.

Astfel, din 14 septembrie, Mihai Constantin va prezenta Telejurnalul de ora 20.00, principala emisiune informativă a postului TVR 1, în timpul săptămânii, urmând ca Radu Tudor (de cinci ani prezentator al Telejurnalului matinal) să le dea întâlnire telespectatorilor în weekend, la aceeaşi oră. Telejurnalul va încorpora şi ştirile sportive, care vor fi prezentate de Dorina Florea, de luni până vineri.

La pupitrul Telejurnalului de la ora 14.00 se va afla în continuare Teodora Popa, Telejurnalul de la 14.00 fiind difuzat de TVR 1 tot de luni până duminică.

Noutăţi sunt şi la Telejurnalul matinal, unde formula de prezentare îi va reuni pe Lavinia Adam (în echipa Telejurnalului matinal din 2005) şi Vlad Arhire, prezentator şi comentator sportiv al TVR. Telejurnalul matinal revine la durata de două ore din 15 septembrie şi va aduce telespectatorilor informaţii relevante, meteo şi sport în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 7.00.

Interviurile şi Reportajele Telejurnalului, realizate de echipa Ştirilor TVR, vor fi difuzate din această toamnă sâmbăta, în intervalul 21.00-21.30. Şi tot Departamentul Ştiri şi Emisiuni Sportive mai pregăteşte pentru această toamnă o linie de talk-show-uri, difuzate de luni până vineri de la ora 19.00.