Breaking news

Radu Stroe a fost exclus din Partidul Național Liberal

Radu Stroe a fost exclus marți din PNL pentru că s-a opus ruperii USL și a criticat conducerea partidului cu privire la ieșirea de la guvernare.

radu stroe a demisionatFostul Ministru de Interne, Radu Stroe a fost dat afară din  PNL, cu 53 de voturi pentru și 10 împotrivă și unul anulat. Conducerea PNL  i-a reproşat faptul că la mai multe dintre voturile din plenul Parlamentului şi al Camerei Deputaţilor s-a exprimat în mod contrar liniei convenite la nivelul grupului liberal.

Excluderea din partid a venit după ce grupul deputaţilor liberali a decis să solicite Biroului Politic al PNL să ia în discuţie situaţia fostului ministru de Interne. Decizia finală în privinţa excluderii lui Stroe din PNL urmează a fi luată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, conform Statutului PNL. Este a treia excludere din PNL a lui Radu Stroe.

„Am fost exclus în noiembrie 1992, când domnul Radu Câmpeanu a scos PNL din CDR, şi partidul a obţinut 2,37%, şi împreună cu Valeriu Stoica, domnul Enescu, atunci secretar general al partidului, am cerut demisia domnului Radu Câmpeanu şi a Biroului Politic al partidului. Măsura corespunzătoare a fost excluderea noastră în noiembrie 1992. În 1994, azi se împlinesc 20 de ani, tot în aprilie ’94, domnul Dinu Patriciu, Ludovic Orban şi alţii de la PL ’93 m-au exclus pentru că am început demersurile de fuziune a PNL ’93 cu PNL. Au surprins aceste discuţii, negocieri demarate şi au luat măsura excluderii. Astăzi, când eu am constatat că s-a făcut această greşeală cu ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare, şi exprimând public acest lucru, s-a luat această decizie, asta-i viaţa”, a afirmat Radu Stroe.

Fostul ministru de Interne a precizat că nu se consideră un trădător al PNL: De fapt, domnul Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru (excluderea din PNL, n.r.), a fost o propunere a domnului Quintus de suspendare pe 6 luni din funcţia de vicepreşedinte… asta este. 

Radu Stroe a menţionat că va rămâne deputat independent şi că speră să se întoarcă în PNL.