Breaking news

Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, urmărit penal pentru fals şi înşelăciune

loading...

Avocatul Radu Pricop, proaspăt devenit ginere al președintelui României, Traian Băsescu, are deja dosar penal pentru înșelăciune și fals în acte, într-un dosar de retrocedare de 10 milioane de euro.

ioana basescu si radu pricopSoțul Ioanei Băsescu, Radu Pricop este urmărit penal de procurori pentru că împreună cu alte persoane a falsificat mai multe acte, în baza cărora a primit despăgubiri de la stat în valoare de zece milioane de euro.

Parchetul General a început urmărirea penală a lui Radu Pricop încă din luna iunie 2014, iar la câteva zile, acesta s-a cununat civil cu fiica cea mare a Președintelui României, probabil pentru a-și asigura ”imunitatea”.

Parchetul General spune că procurorii au început urmărirea penală IN REM, pe 11 aprilie 2014, părţile au solicitat o serie de expertize, astfel că următorul pas a fost începerea urmăririi penale IN PERSONAM, adică faţă de persoanele investigate. Astfel că din 26 mai 2014, avocatul Radu Pricop care a dat tun imobiliar de 10 milioane de euro cu complicitatea mai multor persoane și instituții ale statului român, este urmărit penal în persoană.

Cele 90,5 hectare de teren din comuna Ștefănești, județul Ilfov, moștenite de patru persoane din familia Brătienilor au fost retrocedate în mod fraudulos iar drepturile litigioase au fost cumpărate prin acte false.

Mai exact, Eleonora Brătianu, una din moștenitoarele terenului, a fost declarată în acte, de către samsarii care au cumpărat dosarul de la ceilalți trei moștenitori.

Femeia a murit în realitate doi ani mai târziu, pe 12 mai 2011. Certificatul de deces a fost prezentat miercuri seară, de Mihai Gâdea, la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3.

În perioada în care s-a aprobat la ANRP, despăgubirea de 10 milioane de euro, președinte era Crinuța Dumitrean, iubita lui iubita lui Ioan Oltean, secretar general PDL. În timp ce vicepreședinte era Teo Nicolescu, avocat al moștenitorilor lui Brătianu și al lui Vișoiu Valentin, cel care a vândut 7,7% din dosarul de moștenitor, avocatului Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu.

Așadar, pe lângă evaluarea uriașă făcută de firma Romcontrol, unde director este Cristian Paul, soțul deputatului PDL, Andreea Paul, cei implicați în despăgubire au falsificat și un certificat de deces.

Până acum ies la iveală fraude și decizii eronate realizate de instanțele de judecată din Pitești, de către Agenția de Restituire a Proprietăților și de către firma Romcontrol.

Pentru că în afacere sunt băgați mulți lideri PDL și apropiați ai lui Băsescu, autoritățile statului, în speță, poliția și procuratura, dorm în post și nu mișcă un deget.

Luni, în cadrul declaraţiei de presă, preşedintele Băsescu a spus că nu știe nimic: Ştiu că vă stă ca prioritate şi o întrebare foarte proaspătă, legată de anunţul Parchetului General cu privire la o începere a urmăririi penale pe numele Pricop, ginerele meu. Nu ştiu despre ce este vorba, dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii.

loading...