Breaking news

Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, acuzat de DNA de instigare la fals în declarații

loading...

Procurorii DNA au extins cercetarea penală în cazul avocatului Radu Pricop, nimeni altul decât ginerele fostului Președinte al României, Traian Băsescu.

radu pricop - dnaProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, îl acuză pe Radu Pricop, cercetat sub control judiciar, de instigare la infracţiunea de fals în declaraţii.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Pricop Radu Petru, în contextul unor discuţii, i-a oferit inculpatului Lucinschi Sergiu ca soluţie pentru obţinerea unei sume de 2.000.000 euro de la un om de afaceri, încheierea cu acesta din urmă a unui contract de împrumut.

Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia să declare, în mod nereal, în faţa notarului public că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut.

Prin această conduită, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celălalt inculpat să comită infracţiunea de fals în declaraţii, consumată la 17 martie 2015, cu ocazia încheierii contractului respectiv.

DNA a extins cercetarea penală și în cazul afaceristului, Sergiu Lucinschi, fiul fostul Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi,

LUCINSCHI SERGIU, cercetat sub control judiciar, este acuzat de: fals în declarații și participație improprie în forma instigării, la infracțiunea de fals intelectual.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17 martie 2015, în fața unui notar public, inculpatul Lucinschi Sergiu a declarat în mod nereal faptul că, în perioada 2008-2010, sub semnătură proprie, a remis cu titlu de împrumut unui om de afaceri, suma de 2.000.000 euro.

Prin această acțiune, cu intenție, inculpatul Lucinschi Sergiu l-a instigat pe notarul public respectiv să comită, fără vinovăție, un fals intelectual, cu ocazia întocmirii și autentificării acelui contract de împrumut.

loading...