Breaking news

Radu Mazăre și Marian Vanghelie, suspendați din funcția de primar

Primarii vedetă ai României, Marian Vanghelie și Radu Mazăre, aflați în prezent în stare de arest preventiv pentru luare de mită, au fost suspendați din funcția de primar la Sector 5, respectiv în cea de primar al municipiului Constanța.

radu mazare - marian vanghelieVeștile proaste vin în valuri pentru primarii PSD, Marian Vanghelie și Radu Mazăre. Pe lângă faptul că își vor petrece Paștele după gratii, azi au mai primit o veste proastă, au fost suspendați din funcția de primar și riscă să-și piardă în curând scaunul.

Prefectul județului Constanța, Constantin Ion l-a suspendat luni, din funcţia de primar pe Radu Mazăre, în conformitate cu Legea administraţiei publice locale care îi impune ca în termen de cel mult 48 de ore de la primirea mandatului de arestare de la instanţă, să emită ordinul în cauză.

„Având în vedere adresa Inaltei Curti de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa, prin care s-a dispus arestarea preventivă, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, în conformitate cu prevederile art. 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului Primarului Municipiului Constanta, domnul Mazăre Radu Ştefan, până la încetarea măsurii arestării preventive„, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Constanța.

Radu Mazăre a fost arestat preventiv, vineri, 2 aprilie 2015, în dosarul în care DNA îl acuză că a luat mită de 9 milioane de euro.

Tot azi, Prefectul Municipiului București, Nicolae Petrovan, l-a suspendat din funcţia de primar al Sectorului 5 pe Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv de trei săptămâni pentru fapte de corupţie.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie 2015, în dosarul instrumentat de DNA în care este acuzat că a luat 90 de milioane de euro mită.

Atribuţiile primarului vor fi preluate de viceprimar, iar dacă cei doi vor fi condamnați definitiv înainte de alegerile la termen din iunie 2016, se vor organiza alegeri anticipate.