Breaking news

Radu Mazăre și-a dat demisia din funcția de președinte PSD Constanța

Radu Mazăre a anunțat joi că și-a dat demisia din funcția de Președinte al Partidului Social Democrat organizația Constanța și că în curând va renunța și la cea de primar al orașului de la malul mării.

radu mazareDupă ce a scăpat de arestul preventiv, Radu Mazăre a decis să își dea demisia din funcția de preşedinte al PSD Constanţa, pe care o ocupa din anul 2003. Însă, primarul a spus că va rămâne membru al partidului.

“Am demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD, nu şi din cea de membru pentru că aş pierde funcţia de primar. Dar mă retrag şi de la Primărie în câteva săptămâni”, a declarat Radu Mazăre la România TV.

El a mai spus că nu mai vrea să participe nici la carnavalul din Mamaia din această vară.

90% nu mai particip. Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să ştiu. Am obosit şi mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun şi să iniţiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul şi sunt şi eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruţa asta, poate vreau să stau şi eu la plajă, nu să fac repetiţii pentru carnaval câte cinci zile şi după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut”, a explicat Mazăre.

Până la alegeri, filiala PSD Constanța va fi condusă de secretarul executiv Cristinel Dragomir, cel care în prezent este și președintele Consiliului Județean Constanța, în locul lui Nicușor Constantinescu.

Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi două fapte de conflict de interese.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de către reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste şapte milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).