Radu Mazăre pune piciorul în prag: fără UDMR la Guvernare

UDMR bagă zâzanie în USL. Lideri importanți din PSD și PNL se opun cooptării ungurilor la guvernare.

Anunțul din seara alegerilor al lui Victor Ponta, privind cooptarea UDMR la Guvernare, a declanșat un val de nemulțumiri atât în rândul românilor cât și în sânul USL.

Ulimii care se revoltă și se opun alianței cu UDMR, sunt Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan.

Primarul din Constanța a spus că el vrea să știe motivul pentru care se dorește ca UDMR să intre la guvernare.

”Dacă America şi Europa ne bagă pe gât UDMR măcar să ştim de ce îi acceptăm, să ni se spună că de ei depind banii care vin din afară. Dacă nu este acesta motivul cooptării, atunci nu vreau ca UDMR să vină la guvernare. În lume este vorba de bani, dacă nu mai primim fonduri europene sau alţi bani, atunci înghit să vină UDMR la guvernare”, a declarat pentru gândul.info, Radu Mazăre.

Primarul din Constanța spune că PSD comunică foarte prost cu electoratul său pentru că nu explicat oamenilor de ce este nevoia ca UDMR să fie la guvernare, ce se întâmplă cu taxele locale şi de ce a fost nevoia de întâlnirea nocturnă Băsescu – Ponta – Antonescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, consideră cooptarea guvernamentală a UDMR drept “o mare greşeală” și că o astfel de propunere va fi respinsă în cadrul Comitetului Executiv al PSD.

Părerea mea este că nu va fi nicio alianţă la guvernare cu UDMR, pentru că nu este nevoie, avem două treimi USL. Toată lumea cu care mă întâlnesc pe stradă îmi reproşează acest lucru. Toţi românii sunt nemulţumiţi de această decizie. Barroso este un funcţionar public, el este un angajat ca la orice primărie, Consiliu Judeţean sau provincie, iar acest angajat se erijează în cel care stabileşte ce drepturi au românii, cine să fie prim-ministru, ce să facă justiţia„, a spus Nicuşor Constantinescu pentru ziarul Gândul.

Nici liberalii conduși de Crin Antonescu nu văd cu ochi buni cooptarea UDMR la Guvernare.

Majoritatea românilor care au votat pe 9 decembrie, USL, se întreabă de ce vor să bage UDMR la guvernare, în condițiile în care au majoritate absolută în Parlament, fapt ce le permite să schimbe și Constituția, să suspende și președintele și să numească orice guvern.

>