Breaking news

Radu Mazăre nu mai vinde Cazinoul. Vrea să îl renoveze cu banii privaților

Primarul din Constanţa, Radu Mazăre, s-a răzgândit în privinţa vânzării Cazinoului şi spune că o să reabiliteze clădirea prin intermediul unui parteneriat public-privat.
Mazăre a anunţat marţi, într-o ședință a Consiliului Local, că această idee i-a venit după ce s-a întâlnit cu o delegaţie din Rusia. Afaceriștii au spus că vor să construiască un hotel de cinci stele în apropierea cazinoului.
M-am sucit în privinţa Cazinoului pentru că acum câteva zile am avut o delegaţie de ruşi care reprezentau un fond foarte mare şi ruşii mi-au spus aşa: «Dom’le, dar noi nu suntem interesaţi să cumpărăm Cazinoul. Noi suntem interesaţi mai degrabă într-o asociere pentru că vrem să avem certitudinea că municipalitatea ne va fi alături pe perioada în care noi vom face investiţia şi ulterior». Şi mi-au mai spus în plus ceva. «Dar unde îi cazăm pe jucători ?» Păi, o să se facă un hotel în portul Tomis… «Nu. Cei pe care îi aducem noi să joace în cazinoul acesta au nevoie de cazare de 5 stele cel puţin»”, a spus Radu Mazăre.
În acest sens, primarul a găsit o parcelă de teren unde ar urma să se ridice hotelul de lux.

Şi atunci am identificat şi o suprafaţă de teren, e vorba de parcarea de la Poarta 1, care are aproape două hectare şi m-am gândit să facem un pachet în care o să evaluăm Cazinoul, o să evaluăm această parcare şi cu tot pachetul acesta vom intra într-o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor care să investească în Cazinou, să-l reabiliteze în scopul de a fi folosit ca şi cazinou în continuare şi care să construiască cazare pe parcarea de la Poarta 1”, a mai spus Radu Mazăre.

Primarul din Constanța a precizat că la începutul anului viitor va prezenta în cadrul Consiliului Local mai multe detalii legate despre această viitoare asociere.

>