Breaking news

Radu Mazăre dă în judecată inspectorul ANI care l-a reclamat în mod abuziv la DNA

Radu Mazăre, acuză Agenţia Naţională de Integritate că a sesizat în mod abuziv DNA-ul într-o speță în care Curtea de Apel galați a dat o decizie definitivă. Drept urmare, primarul din Constanța anunță că va da în judecată ANI și pe inspectorul care a întocmit raportul și va cere daune morale.

radu mazare - dna - aniRadu Mazăre a anunțat marți că o va recuza pe inspectoarea care a întocmit raportul privind starea lui de incompatibilitate întrucât aceasta a încălcat legea neașteptând cele 15 zile prevăzute de lege pentru ca el să depună un punct de vedere la sesizarea ANI.

O recuz pe doamna inspector ANI care nu a avut răbdare să primească aceste documente în 15 zile cum spune legea”, a spus Radu Mazăre.

După care, edilul a anunțat că o dă și în judecată pe inspectoarea ANI, pentru abuz în serviciu și îi va cere daune morale, întrucât faptele de care este acuzat, au fost infirmate printr-o sentință judecătorească.

M-a reclamat ANI în 2009 pentru acelaşi lucru, respectiv faptul că am semnat contracte cu nişte firme unde acţionar este domnul Strutinsky, iar eu sunt acţionar în alte firme cu el. Şi m-a reclamat pentru conflict de interese susţinând că faptul că eu sunt acţionar cu Strutinsky la hotel înseamnă că am relaţii comerciale şi ca atare sunt în conflict de interese. Această reclamaţie a ajuns la DNA la Bucureşti. DNA a verificat şi în 2012 a dat o rezoluţie contrasemnată şi de şeful de secţie de la DNA prin care spune următoarele: calitatea mea de acţionar la hotel şi la celelalte şapte firme cu Strutinsky nu presupune efectuarea de relaţii comerciale între noi. Ca atare a dispus neînceperea urmăririi penale. Îi fac plângere pentru abuz în serviciu că a încălcat legea şi îi cer daune. În plus, confirmarea rezoluţiei procurorului a fost dată şi de Curtea de Apel Galaţi care viza acelaşi lucru”, a precizat Radu Mazăre.

Marți seară, în direct la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, Radu Mazăre a spus că a devenit un „trofeu” pentru instituțiile statului, care-l vânează tot timpul.

”Ieri eram la Nicuşor Constantinescu, mâncam o ciorbă. Vine femeia care-i găteşte, tanti Tanţa, şi îmi zice: domnule primar, mai aveţi un dosar! Aoleu, zic. Despre ce o fi vorba? Pun mâna pe telefon şi aflu că am primit hârtie de la ANI ca să-i prezint un punct de vedere în termen de 15 zile, dacă nu înaintează dosarul organelor abilitate(…). Am devenit un fel de trofeu. Văd că nu pot să mă lege, că de împuşcat nu au voie”, a declarat Radu Mazăre la Antena 3.

Radu Mazăre a susţinut că nu mai este acţionar la societăţile Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL, amintite în raportul ANI, din anul 2002. Primarul a spus că recent s-a încheiat o verificare a Curţii de Conturi privitoare la contractele încheiate de Primăria Constanţa cu firmele de pază, precizând că totul a fost făcut în mod legal.

ANI îl acuză pe edilul de la Constanța că a semnat contracte în valoare de 4,5 milioane de euro către firme controlate de un asociat al lui.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către RADU ȘTEFAN MAZĂRE, Primar al Mun. Constanța, a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Mun. Constanța, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale. Mai mult, în calitatea sa de primar, RADU ȘTEFAN MAZĂRE a aprobat, în urma procedurii de selecție a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orășelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Municipiului Constanța și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L., societate care îl are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale. Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăți comerciale este de 20.621.572, 49 Lei, fără TVA (aprox. 4.582.571 Euro). Astfel, RADU ȘTEFAN MAZĂRE a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, coroborate cu prevederile art. 12, lit. b) din Legea 78/2000”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.