Breaking news

Radu Mazăre are 779,000 de euro ascunși într-o bancă din Israel

loading...

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre și-a ascuns o parte din averea obținută prin furt, în conturile unei bănci din Israel. Inspectorii ANI au descoperit banii și au sesizat autoritățile române.

radu mazareAgenția Naționalã de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângã Curtea de Apel Constanța extinderea acțiunii de control cu privire la diferența nejustificatã între averea dobânditã și veniturile realizate de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE, având în vedere suma identificatã de inspectorii de integritate, în cuantum de 779.057 euro, reprezentând mai multe depozite într-un cont deschis de  cãtre acesta la o unitate bancarã de pe teritoriul statului Israel, sucursala Netanya.

De asemenea, depozitele bancare în cuantum de 779.057 euro nu au fost menționate în declarațiile de avere completate de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE în perioada 2008-2012.

„Precizãm cã aceastã sumã cu caracter nejustificat a fost identificatã în același dosar în care Agenția Naționalã de Integritate a solicitat, la data de 23 iunie 2015, Comisiei de cercetare a averilor de pe lângã C.A. Constanța, începerea acțiunii de control cu privire la o diferențã nejustificatã în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobânditã și veniturile realizate în perioada exercitãrii mandatelor de primar (iunie 2008 – mai 2015) de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

În urma datelor și a informațiilor transmise de instituțiile competente pânã în prezent, diferențele cu caracter nejustificat raportate la averea dobânditã și veniturile realizate de cãtre RADU ȘTEFAN MAZÃRE totalizeazã 916.627 euro și 143.818 Lei.

În prezent, Radu Mazăre este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Pe 22 mai 2015, radu Mazăre şi-a dat demisia din funcţia de primar al municipiului Constanța.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>