Breaking news

Radu Albot, victorie dramatică în finala turneului de la Delray Beach. A cucerit primul său turneul ATP din carieră

loading...

Radu Albot a reuşit duminică  noapte, o victorie dramatică în finala de simplu a turneului ATP 250 de la Delray Beach. I-a anulat trei mingi de meci britanicului Daniel Evans şi apoi a fructificat prima sa minge de meci.

Radu Albot a reuşit un meci fabulos în finala de la Delray Beach, a revenit de la 0-1 la seturi, a anulat trei mingi de meci, a făcut puncte spectaculaose care a ridicat de nenumărate ori, spectatorii în picioare şi a fructificat prima minge de meci.

După ce apierdut primul set cu 3-6, şi s-a impus cu 6-3 în setul doi, în ultimul set, la 2-1, când Radu Albot conducea cu 15-0, meciul a fost întrerupt pentru circa o oră din cauza ploii.

La revenirea pe teren, Daniel Evans a reuşit egalarea la 4-4, apoi s-a ajuns în tie-break unde Albot a revenit de la 1-4 la 8-7 şi s-a impus cu 9-7 după ce britanicul a făcut doublă greşeală la 8-7.

Este primul tirnu ATP din carieră, la simplu pentru Radu Albot, care devine astfel primul jucător din Republica Moldova care cucereşte un titlu ATP.

Pe 3 mai 2015, Radu Albot a cucerit turneul  ATP 250 la dublu, de la Istanbul, unde făcea pereche cu sârbul Dusan Lajovic.

Graţie acestei victorii de la Delray Beach, Radu Albot a primit 250 de puncte ATP care-l propulsează 30 de poziţii în clasamentul mondial, până pe locul 52 ATP, cea mai bună clasare din istorie.

Radu Albot pleacă acasă şi cu un cec în valoare de 97,490 de dolari.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian