Breaking news

RadiRo -evenimentul muzical al toamnei. Şase mari orchestre din Europa şi Asia cântă la București

loading...

Între 23 septembrie şi 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediţia a III-a a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, singurul eveniment muzical internaţional care îşi propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenţie profilul unic şi excelenţa artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

RADIRO_Sala Radio_Foto_V.Oprina_4025În cele 9 zile de Festival vor concerta, la Sala Radio, 5 ansambluri simfonice care au scris istorie în Europa şi, pentru prima dată la RadiRo şi la Bucureşti, o orchestră din China: Orchestra Simfonică din Shenzhen. Aceasta va deschide Festivalul, pe 23 septembrie, cu un concert care îi va avea ca solişti invitaţi pe pianista Zuo Zhang, premiată la Queen Elizabeth Competition în 2013, considerată astăzi în topul soliştilor internaţionali, şi pe violonistul român Gabriel Croitoru, care cântă pe celebra vioară Guarneri del Gesù, ce i-a aparţinut lui George Enescu.

Va urca pe scena Festivalului Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, care susţine în fiecare an concertul oferit cu prilejul decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo.

Publicul dinRomânia va avea bucuria de a asculta live Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, cea mai veche orchestră radio din Germania, care, sub conducerea dirijorului Kristjan Järvi, prezintă programe de o spectaculoasă diversitate, la graniţa între diferite genuri muzicale. Kristjan Järvi va fi director de onoare al Festivalului RadiRo 2016, o alegere care vorbeşte de la sine despre intenţia acestei ediţii de a provoca frontierele între genurile muzicale şi de a aborda un repertoriu transcultural.

Orchestra Simfonică Radio din Viena va aduce la RadiRo 2016 surpriza participării la Festival a celebrului violonist Gidon Kremer, a cărui impresionantă carieră internaţională l-a condus, în 2011, la câştigarea, la Veneţia, a premiului Una Vita nella Musica, considerat un echivalent al Premiului Nobel în Muzică.

BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth, va susţine concertul de închidere a Festivalului, pe 1 octombrie. Gazda evenimentului, Orchestra Naţională Radio, va susţine două concerte la RadiRo, pe 26 şi 30 septembrie, avându-i ca protagonişti pe dirijorii Cristian Măcelaru şi Leo Hussain, alături de violonistul Alexandru Tomescu şi de violoncelistul Răzvan Suma, cu contribuţia Corului Academic Radio şi a Corului de Copii Radio.

Biletele la Festivalul RadiRo 2016 sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru mai multe informaţii despre programul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo şi artiştii invitaţi vă rugăm să consultaţi site-ul www.radirofestival.ro.

loading...