Breaking news

Radio România, prezent la summitul mondial dedicat educaţiei prin media

Radio România a fost prezent în Kuala Lumpur la un summit mondial dedicat mediei pentru copii, organizat de Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific (Asia-Pacific Broadcasting Union) – ABU.

radio romania - summit kuala lumpurRomânia a fost reprezentată la primul summit mondial dedicat educației copiilor prin media, de canalul public de radio, Radio România.

Organizatorii nu ne-au invitat aici din politeţe sau cu vreun motiv diplomatic. În general organizaţiile puternice aleg medii puternice care vin să pună pe masă experienţa lor. Radio România este un astfel de exemplu pozitiv şi foarte apreciat. Radio România este un jucător, produce conţinut important, inclusiv pe această componentă culturală şi educativă. Pot spune că suntem în momentul acesta în grupul mediilor puternice a căror voce este ascultată”, a declarat Ovidiu Miculescu, Președintele Director General al SRR.

Acest fapt este dovedit în România şi prin cele mai noi sondaje de opinie, care plasează radioul public ca lider de piaţă. Audienţa puternică a Radio România care transmite zilnic programe educative reconfirmă impactul pe care radioul public îl are în acest sens.

În cadrul evenimentului de la Kuala Lumpur, Preşedintele Director General, Ovidiu Miculescu a fost invitat să participe la dezbaterea de deschidere a summitului privind rolul media în educaţia copiilor, alături de preşedinţi ai altor instituţii media din lume. La acest eveniment sunt prezenţi peste 1000 de reprezentanţi ai posturilor publice din întreaga lume.

Această participare înseamnă un pas important în contextul extinderii parteneriatelor strategice ale Radio România şi în afara Uniunii Europene de Radio şi Televiziune şi are rolul de a sublinia misiunea pe care Radio România o are: aceea de a educa prin cultură.

Unul dintre momentele importante a fost întâlnirea dintre Preşedintele Director General, Ovidiu Miculescu şi Ministrul Comunicaţiilor din Malaezia, Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, care aprecia: România produce multe dintre jocurile video pe care le folosesc copiii astăzi şi cu siguranţă este preocupată de problema educaţiei lor, tocmai de aceea, văd prezenţa dumneavoastră aici ca pe un important şi necesar schimb de experienţă.

World Summit on Media for Children este cele mai important summit media pe tema copiilor, fiind prima oară când evenimentul internaţional este organizat la Kuala Lumpur, după Melbourne, Londra, Salonic, Rio de Janeiro, Johannesburg şi Karlstad.

>