Breaking news

Radio Guerrilla şi The Money Channel rămân fără licență dacă o vând la licitație

CNA amenință că retrage licenţele pentru Radio Guerrilla şi The Money Channel, dacă acestea vor fi scoase la licitație de către administratorul judiciar.

the money channel si radio guerrillaConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), spune că scoaterea la licitație spre vânzare, a licențelor Radio Guerrilla şi The Money Channel, este ilegală.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au luat act de decizia radiodifuzorului Realitatea Media SA, prin administratorul judiciar HM Expert – IPURL, de a înstrăina prin vânzare la licitaţie publică licenţele audiovizuale pentru posturile The Money Channel şi Radio Guerrilla. CNA aduce la cunoştinţă publică faptul că, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului, licenţele audiovizuale vor fi retrase în cazul în care procedura de vânzare la licitaţie publică va fi finalizată‘”, se arată în comunicatul de presă al CNA.

Consiliul precizează că în luarea deciziei de retragere a licenţelor va avea în vedere prevederi din Legea audiovizualului potrivit cărora licenţa audiovizuală analogică se retrage ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual.

HM Expert – I.P.U.R.L., administratorul judiciar al Realitatea Media SA, a anunţat că va înstrăina prin vânzare la licitaţie publică licenţele audiovizuale pentru posturile The Money Channel şi Radio Guerrilla.

O decizie finală privind situația licențelor celor două entități media va fi luată de membrii CNA, în ședința de joi.

Art. 59 din Legea audiovizualului  prevede că nu ai voie să dai în exploatare licenţa sau frecvenţa, dar poţi să o cedezi cu acordul CNA.

Potrivit contractului parafat între SC Realitatea Media SA şi SC Expresiv SA pe 14 august 2013, firma Expresiv poate exploata produsele media, incluzând mărcile şi licenţele audiovizuale aferente postului Radio Guerrilla şi a echipamentelor, bunurilor şi aparaturii sale.