Breaking news

Radio Cluj inaugurează o bibliotecă în Spania la Villarobledo

Radio Cluj inaugurează sâmbătă, 20 septembrie, în oraşul spaniol Villarobledo, o bibliotecă de carte românească. În această localitate trăiesc peste 1.000 de români.

Biblioteca SpaniaPostul regional de radio de la Cluj-Napoca a desfăşurat o campanie de colectare de carte, lansată cu prilejul Târgului Gaudeamus Radio România, ediţia din Cluj-Napoca.

Până acum au fost strânse aproximativ 1.600 de volume, în mare parte titluri recomandate de bibliografia şcolară.

Demersul înfiinţării unei biblioteci româneşti în Spania, a pornit de la constatarea faptului că, după mai mulţi ani petrecuţi departe de ţară, copiii românilor întâmpină dificultăţi de exprimare în limba maternă.

La inaugurarea bibliotecii din Villarobledo participă, sâmbătă după amiază, Preasfinţitul Timotei, episcopul bisericii ortodoxe române în Spania şi Portugalia, scriitori români care trăiesc în Spania, reprezentanţi ai consulatului românesc din Ciudad Real dar şi membri ai comunităţii româneşti din zonă.

Organizatorii acestui eveniment sunt Radio Cluj, Asociaţia Culturală România din inima mea – Bistriţa şi Parohia Ortodoxă română din Villarobledo.

>