Breaking news

Radeon 6990M, cel mai rapid procesor grafic pentru laptopuri

A fost lansat pe piață  cel mai rapid procesor grafic mobil din lume – un GPU ce oferă utilizatorilor mobili o putere de calcul fantastică. AMD Radeon HD 6990M este cu 25% mai rapid decât orice alt procesor grafic pentru laptopuri, lansat până acum. Mai mult, gamerii entuziaşti pot beneficia de şi mai multă performanţă în jocuri prin intermediul tehnologiei AMD CrossFireX™.

amd-radeon-hd-6990mPerformanţele extreme şi portabilitatea sunt coordonate imperative pentru gamerii entuziaşti care doresc tehnologii capabile să le ofere o experienţă de joc incredibilă şi în cele mai recente jocuri. Odată cu lansarea plăcii grafice AMD Radeon 6990M,  AMD ridică nivelul performanţelor grafice pentru o gamă largă de laptopuri şi segmente de preţ, totodată îmbunătăţind experienţa utilizatorilor prin tehnologii cum sunt AMD CrossFireX™ şi Dual Graphics (utilizând o combinaţie de plăci grafice AMD Radeon sau o placă grafică AMD Radeon™ şi un APU AMD). Tehnologia AMD CrossFireX combină puterea a două procesoare grafice pentru a livra performanţe îmbunătăţite şi a permite gamerilor să utilizeze rezoluţii ridicate. Cu două placi grafice AMD Radeon HD 6990M şi tehnologia AMD CrossFireX gamerul care utilizează un laptop poate experimenta o creştere de performanţă excepţională în jocurile preferate.

AMD Radeon HD 6990M reprezintă un upgrade important de la soluţia curentă AMD pentru jocuri pe notebook, AMD Radeon HD 6970M, crescând standardul de performanţe şi calitate a imaginii. Cu tehnologia AMD Eyefinity utilizatorii pot păşi în mijlocul acţiunii, cu un mediu vizual ce suportă până la 6 ecrane simultan. Procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M beneficiază şi de tehnologia AMD App Acceleration, care utilizează puterea GPU-ului pentru a îmbunătăţi redarea fişierelor video, streamingul şi navigarea pe internet cu Internet Explorer 9 şi Mozilla Firefox. Tehnologia AMD HD3D asigură că utilizatorii mobili nu vor fi preocupaţi doar de fotografii şi filme – ei fiind introduşi într-un mediu stereoscopic 3D suportat de un ecosistem deschis hardware şi software.

Din poziţia de lider în materie de tehnologii de jocuri pentru PC, AMD îşi concentrează eforturile pentru a oferi cele mai rapide tehnologii şi suport necesare pentru a crea cea mai bună experienţă de joc pe PC. Fie că este vorba de mai multe cadre în jocuri, calitate mai bună a imaginilor sau viteze de ceas mai mari, procesorul grafic AMD Radeon HD 6990M este ideal pentru notebook-uri destinate gamerilor entuziaşti, ce rulează cele mai pretenţioase jocuri DirectX 11 cum ar fi Dragon Age 2, DiRT 3 şi Shogun 2.