Breaking news

QNAP a lansat seria TS-x69L Turbo NAS, oferind soluții de stocare pentru firmele mici și mijlocii

QNAP Systems a lansat oficial seria TS-x69L Turbo NAS din clasa business.

Disponibilă în versiuni cu 2, 4, 5, 6 sau 8 unități, gama TS-x69L este motorizată de procesoare performante Intel Atom™ dual-core și este echipată cu 1GB de memorie DDR3 ce poate fi upgradată opțional cu 3GB.

Cu suport pentru unități SATA de 2.5″ și 3.5″ de până la 4TB și două porturi USB 3.0 pentru back-up de mare viteză, seria TS-x69L NAS este compatibilă cu sistemele de operare Microsoft Windows, Linux/UNIX și Mac OS X Mountain Lion, furnizând performanțe ridicate și capacități mari de stocare în rețea.

Noile echipamente TS-x69L sunt echipate cu 512MB DOM (Disk on Module) cu firmware dual pentru prevenirea perioadelor de inactivitate.

În eventualitatea în care firmware-ul ar fi afectat accidental de întreruperea tensiunii în faza de inițializare a sistemului, dispozitivul NAS va inițializa prin firmware-ul secundar și îl va rescrie automat pe cel afectat pentru a asigura funcționarea continuă.

Beneficiind de o mulțime de aplicații business și de un hardware robust, seria TS-x69L este construită să îndeplinească cerințele utilizatorilor privind stocarea fiabilă și completă pentru optimizarea mediilor virtuale.

Protocolul iSCSI furnizează o soluție IP-SAN perfectă pentru virtualizarea serverelor cu suport pentru VMware vSphere™, Citrix XenServer™ și Microsoft Hyper-V™.

Fiind certificată VMware Ready™ pentru ESXi 5, seria TS-x69L suportă atât vSphere 4 cât și vSphere 5.

Adițional, seria TS-x69L suportă VLAN (Virtual Local Area Network) ca re poate fi utilizată pentru a crea segmente de rețea diferite destinate diverselor echipamente ce comunică între ele indiferent de locația fizică. Noua serie vine, de asemenea, cu două porturi Gigabit Ethernet.

Seria TS-x69L reprezintă o cale avantajoasă de a construi o soluție privată de stocare de tip cloud cu partajarea fișierelor între platforme și stocarea centralizată pentru utilizatorii de sisteme Windows, Mac și Linux/UNIX.

Prin activarea Windows AD sau LDAP, administratorii IT pot sincroniza conturile utilizatorilor din serviciile Windows AD sau LDAP cu drepturile de acces pe Turbo NAS, reducând timpul și efortul consumat pentru configurări independente.

Pentru drepturile de acces, Windows ACL (Access Control List) dispune de setări sofisticate ce simplifică administrarea în cazul unui număr mare de utilizatori.

Soluțiile flexibile de back-up includ Real-time Remote Replication (RTRR) pentru salvarea în timp real sau programată a datelor, soluții de back-up în cloud precum Amazon S3, ElephantDrive și Symform și suport pentru software-ul de back-up precum Veeam Backup & Replication și Acronis True Image.

Mai mult, cu tehnologia de captură, administr atorii IT pot utiliza LUN pentru salvarea datelor pe unități de stocare variate. Software-ul gratuit QNAP NetBak Replicator ajută utilizatorii de PC să seteze în timp real sincronizarea, back-up-ul programat și auto-salvarea pe Turbo NAS, prin doar câteva clickuri. Adițional, seria TS-x69L suportă Apple Time Machine back-up.

Utilizatorii de Mac OS X pot salva datele pe Turbo NAS, pot restaura sistemul sau fișierele dintr-o copie de la o anumită dată. Gama de dispozitive TS-x69L poate fi exploatată și pentru monitorizarea video.

Produsele suportă Surveillance Station Pro pentru supraveghere video prin rețea, admițând peste 1400 de camere IP cu o singură licență gratuită. Sunt disponibile, de asemenea, licențe suplimentare contra-cost. Utilizatorii pot instala până la 12 camere IP pe seria TS-x69L. Administrarea performantă a unor cantități tot mai mari de informații digitale este o condiție esențială pentru continuitatea afacerii și disponibilitatea serviciilor.

Soluțiile NAS (Network Attached Storage) permit firmelor să stocheze centralizat și securizat informațiile, partajând datele între angajați potrivit unor reguli de acces.

>