Breaking news

Putin vrea să ocupe Georgia, Ucraina, Finlanda și Belarus

Anexarea peninsulei Crimeea la Federația Rusă a fost doar încălzirea pentru Vladimir Putin. Un fost consilier prezidențial rus, spune că liderul de la Moscova nu se va opri până nu va anexa ţările baltice, Belarusul şi Finlanda.

vladimir putin - rusiaAndrei Ilarionov, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri economice al preşedintelui Putin în perioada 2000-2005, citat de ziarul The Independent, susține că: Vladimir Putin nu se va lăsa până nu va cuceri Belarusul, ţările baltice şi Finlanda. 

Putin vrea să refacă fosta URSS și este dispus să își pună liderii occidentali în cap doar pentru a-și vedea visul cu ochii.

Preşedintele Putin vrea dreptate istorică şi revenirea la situaţia din timpul ţarului Nicolae al II-lea şi din vremea URSS. Preşedintele va argumenta că proclamarea independenţei Finlandei, în 1917, a fost un act de trădare. Va încerca să arate că apără interesele străvechi ale Rusiei. Părţi ale Georgiei, Ucrainei, Belarusului, ţărilor baltice şi Finlandei sunt revendicate de Putin” a explicat Ilarionov într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Svenska Dagbladet.

Fără să știe că microfoanele sunt deschise, Putin a spus la finalul unei conferințe de presă, unui apropiat de-al său că: Destrămarea URSS-ului a fost cea mai mare CATASTROFĂ GEOPOLITICĂ a secolului XX. Eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a reuni vechiul URSS. Înregistrarea cu Vladimir Putin au apărut pe site-urile ruseşti.

Pe 16 martie 2014, în urma unui referendum ilegal, Crimeea a fost anexată la Federația Rusă.