Breaking news

Putin nu dă doi bani pe sancțiunile UE și spune că susține în continuare rebelii ruși din Ucraina

Vladimir Putin a declarat marți că indiferent de sancțiunile aplicate de Uniunea Europeană, la adresa Federației Ruse, țara sa va continua să susțină separatiștii proruși din Ucraina, pe care-i consideră etnici ruși legați ombilical de Rusia.

avion putinPutin sfidează Uniunea Europeană și spune că nu dă doi bani pe noul pachet de sancțiuni pregătit de liderii europeni, la adresa Rusiei.

Putin a spus că indiferent de tipul sancțiunilor impuse de UE, Rusia nu își va abandona etinicii din Ucraina. În plus, liderul de la Kremlin a spus că Rusia trebuie să grăbească înarmarea întrucât NATO se extinde în apropierea granițelor sale.

”În fapt NATO îşi consolidează în mod demonstrativ trupele pe teritoriul statelor est-europene, inclusiv în zone de la mările Neagră şi Baltică. Din această cauză avem nevoie de implementarea tuturor măsurilor plănuite, cu scopul de a amplifica capabilităţile ţării în domeniul apărării în mod rapid şi deplin, bineînţeles că inclusiv în Crimeea şi la Sevastopol, unde este necesar să reconstruim infrastructura militară de la zero , a declarat Putin într-o reuniune a Consiliului de Securitate.

Rusia implementează în prezent un program ambiţios de reînarmare, în valoare de 20 de trilioane de ruble (aproximativ 640 de miliarde de dolari), până la orizontul lui 2020.

În cadrul acestui program, forţele armate ruse urmează să fie dotate cu armament modern în proporţie de 30% până în 2015 şi în proporţie de 70% până în 2020.

Tot marți, Vladimir Putin, a dat asigurări marţi că Moscova va face tot posibilul, inclusiv folosirea influenţei sale asupra separatiştilor, pentru a ajuta la ancheta privind prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei, îndemnând totodată Kievul înceteze luptele

Rusia va face tot ce-i stă în putere pentru o anchetă completă, implicând toate părţile, în profunzime şi transparentă. Ni se cere să exercităm presiuni asupra rebeliunii. Vom face desigur tot ce stă în puterea noastră, repet, dar acest lucru nu va fi suficient”, a declarat Putin.

Totodată Putin cere un armistițiu celor de la Kiev pentru încetarea focului în reginunea Donețk: Trebuie să le cerem autorităţilor ucrainene să respecte normele elementare de decenţă şi să aplice un armistiţiu fie şi numai pe perioada anchetei.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, le-a cerut luni forţelor sale să îşi întrerupă operaţiunile pe o rază de 40 de kilometri în jurul locului prăbuşirii avionului MH17, zonă care nu cuprinde şi Doneţk.