Breaking news

Puterea nu pleacă: “Mai dă-le 5 lei, Nicule!”

Prin vocea lui Sorin Frunzăverde, puterea a anunţat că niciuna dintre cele patru componente ale coaliţiei, PDL – UDMR – UNPR – minorităţi, nu vrea organizarea de alegeri anticipate, dar vor aplica stratagema: “Mai dă-le 5 lei, Nicule!”

UPDATE: Premierul Emil Boc a dat o declaratie in cursul zilei de luni, explicand ca “marirea” pensiilor si salariilor era doar o ipoteza de lucru, care nu va mai fi pusa in aplicare.

Luni, 30 ianuarie, Sorin Frunzăverde de la PDL a declarat că în urma discuţiilor din coaliţie niciunul dintre cele patru grupuri nu vrea alegeri anticipate.

Actuala putere anunţă, în schimb, că din luna aprilie ar vrea să aprobe o minimă creştere a salariilor şi a pensiilor, dacă în primul trimestru al acestui an va exista creştere economică.

Conform Antena 3, Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, apreciază că aceste creşteri nu vor fi mai mari de 5 la sută, mai puţin decât rata inflaţiei, şi vor avea loc numai dacă economia României va înregistra o creştere, la rândul său.

În cadrul negocierilor cu FMI-ul, Guvernul României a fost mandatat de partidele coaliţiei să comunice dorinţa de mărirea a salariilor şi a pensiilor cu un minim procent, anunta voci din cadrul actualei puteri.

FMI comunicase încă din luna decembrie 2011 că este recomandabilă o creştere a salariilor şi a pensiilor cu un procent cuprins între 3 şi 5 la sută, astfel că anunţul puterii este doar un exerciţiu de imagine, nefiind vorba de reale negocieri cu FMI în această privinţă.

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu, apreciază că este vorba despre o tentativă de mituire a electoratului şi că este o jignire adusă oamenilor care cer organizarea de alegeri anticipate.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

>