Breaking news

Pușcăriașul Nelu Iordache a jefuit compania de stat Romaero

Jaf pe banii publici. Nelu Iordache, Omul Elenei Udrea, care acum se află după gratii, a dat un tun de 3,3 milioane de lei la compania de stat Romaero.

nelu iordache - romaeroPotrivit unui raport întocmit de Corpul de Control al Guvernului României, s-a stabilit că la Romaero s-a dat un adevărat tun financiar, ale cărui pagube se ridică la mai multe milioane de euro.

Romaero s-a asociat cu Blue Air pentru crearea unei baze comune de reparaţii şi întreţinere a aeronavelor, cu toate că Blue Air nu avea autorizaţie tehnică şi nici o situaţie financiară care să-i permită o asemenea asociere.

În consecinţă, Blue Air nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, aportul acesteia fiind de doar 3.387.756 Euro, adică doar puţin peste 30% din suma de 11 milioane de Euro cu care se angajase să contribuie în asociere.

Mai multe aeronave ale Blue Air au fost obiectul unor lucrări de mentenanţă realizate şi facturate de Romaero, fără ca asociaţia să emită la rândul său facturi pentru recuperarea cheltuielilor de la beneficiar.

Potrivit raportului, „în perioada 19.04.2011 – 29.10.2012, asocierea constituită din societățile Blue Air Transport Aerian S.A. şi Romaero S.A. a prestat servicii în sumă totală de 2.945.183 lei reprezentând cheltuieli aferente serviciilor, dar fără a încasa venituri corespunzătoare care i se cuveneau în mod legal”, ceea ce reprezintă un prejudiciu.

Prin încheierea contractului de asociere în participațiune reprezentanții Romaero a creat un avantaj patrimonial societății Blue Air Transport Aerian SRL, întrucât au constituit acestei societăți un drept de folosință asupra hangarelor aparținând Societății Romaero SA, având drept consecință obținerea autorizației pentru efectuarea lucrărilor de întreținere ”de bază” pentru aeronave. În acest fel s-a diminuat semnificativ volumul de servicii prestate de Romaero pentru aeronavele Blue Air Transport Aerian SRL. În acest fel veniturile Romaero au scăzut constant începând din 2009, de la 6.078.819 lei la 744.725 lei în 2012.

În urma acestor nereguli, Corpul de Control al primului ministru a sesizat Direcția Națională Anticorupție.