Breaking news

Purtătorul de cuvânt al lui Băsescu: CSAT nu avizează privatizări. Ponta fuge de responsabilitate

loading...

Purtătorul de cuvânt al lui Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, pentru agenția Mediafax, că CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta încearcă să fugă de responsabilitate în privinţa privatizării CFR Marfă.

ponta si bogdan opreaRăzboi deschis între palate pe marginea privatizării CFR Marfă. Nici Ponta și nici Băsescu nu vor să își asume responsabilitatea privatizării și aruncă pisica moartă unul în ograda celuilalt.

Domnul prim-ministru Victor Ponta, deşi ocupă funcţia de vicepreşedinte al Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, nu cunoaşte obiectul de activitate al Consiliului. De aceea, îi recomandăm să citească Legea 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, disponibilă şi pe website-ul Administraţiei Prezidenţiale, din care va afla că CSAT are atribuţii strict privind securitatea naţională, şi nu are nicio atribuţie financiar-economică în baza căreia să poată aviza contracte comerciale sau contracte de privatizare„, a spus Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt spune că: Domnul prim-ministru Victor Ponta, aşa cum ne-a obişnuit, încearcă să fugă, din nou, de responsabilitate. Ar fi o ilegalitate ca CSAT să se pronunţe pe acest contract de privatizare. Aşa că îl rugăm respectuos pe domnul prim-ministru Victor Ponta să nu aştepte avizul CSAT după derularea procesului de privatizare pentru că domnul preşedinte Traian Băsescu nu va accepta să încalce legea. Singurii care poate decide asupra acestui contract sunt ministrul interimar al Transporturilor, domnul Victor Ponta, prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor Ponta, şi Guvernul Victor Ponta. Altfel, recomandabil, în numele consecvenţei, ca domnul prim-ministru Victor Ponta să-şi asume răspunderea privatizării pentru care, în data de 20 iunie, îl felicita atât de călduros pe domnul ministru Relu Fenechiu. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, speră ca domnul prim-ministru Victor Ponta să nu genereze un nou episod tip «Oltchim» cu ocazia privatizării CFR Marfă.

Contractul de vânzare a companiei CFR Marfă va fi semnat doar după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), probabil în luna septembrie, iar procedura de privatizare va fi finalizată în termen de 60 zile, a declarat premierul Victor Ponta.

Dacă CSAT se opune, contractul nu va fi semnat deloc (…) În baza strategiei avizată de CSAT a fost aprobată o hotărâre de guvern. Dacă spuneţi că nu e în atribuţia preşedintelui (avizarea contractului de privatizare aprobat de Guvern – n.r.), atunci ar trebui să tacă din gură. Dacă tot vorbeşte, să-i dăm atribuţii”, a spus Ponta.

Grup Feroviar Român, companie deținută de Gruia Stoica, cel care se lăuda că finanțează partidul lui Băsescu, Mișcarea Populară, a oferit 200 de milioane de euro pentru 51% din acțiunile CFR Marfă.

loading...