Breaking news

Puiu Popoviciu s-a predat singur la poliţia din Londra. Judecătorul l-a eliberat contra unei cauţiuni uriaşe

Puiu Popoviciu a mers luni, alături de avocatul său, la o secţie de Poliţie din Londra pentru a se preda ca urmare a condamnării de 7 ani dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România. Însă omul de afaceri a fost eliberat după ce a pătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline. 

puiu popoviciuPuiu Popoviciu a fost eliberat, după câteva ore de arest,  de poliţiştii londonezi întrucât ar fi plătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline, potrivit Digi24.

Popoviciu Gabriel a  fost reţinut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene. În prezent, se derulează  procedura legala in astfel de situaţii. Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti si Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui in cauza”, informează Poliţia.

Omul de afaceri trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână la secţia de poliţie şi să poarte o brăţară de supraveghere.

Într-o declaraţie dată Digi24.ro, ministrul Justiţiei Tudorel Toader  a afirmat despre reţinerea lui Puiu Popoviciu că aprecieză faptul că s-a predat, pentru că ”atunci când te predai nu conteşti măsura”.

„În momentul acesta nu sunt la Ministerul Justiţiei, voi lua legătura cu colegii mei. Spuneam unuia din colegii dumneavoastră faptul că în momentul în care avem toată documentaţia demarăm procedurile legale pentru aducerea în ţară a lui Popoviciu”, a spus Tudorel Toader.

În ceea ce priveşte durata întocmirii documentaţiei pentru extrădarea lui Popoviciu, ministrul spune că va dura puţin.

„Din punctul de vedere al MJ, va dura foarte puţin, dar acest termen începe să curgă din momentul în care vom avea întreaga documentaţie, lucru care nu depinde de noi”, a declarat Toader.

Dat în urmărie internaţională Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, săptămâna trecută, de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, în care este judecat alături de alte nouă persoane.