Breaking news

PSD nu susține legea amnistiei, depusă din nou în Parlament, de Nicolae Păun

loading...

Deputatul Nicolae Păun a depus din nou la Parlament, legea amnistiei și grațierii, respinsă în urmă cu o săptămână de Camera Deputaților. La auzul veștii, PSD a anunțat că nu susține inițiativa legislativă.

ponta - psdNicolae Păun a declarat că a depus din nou legea în Parlament, întrucât este un proiect care va ajuta la degrevarea pușcăriilor și că infractorii periculoși nu sunt vizați de lege, nici corupții sau criminalii.

Urmare a faptului că domnul deputat Nicolae Păun, aparținând Grupului Minorităților Naționale a anunțat că va depune, în următoarea sesiune parlamentară, un nou proiect de lege privind amnistia și grațierea colectivă, Partidul Social Democrat declară cu fermitate că nu are nicio implicare în elaborarea sau susținerea acestui proiect, care reprezintă o inițiativă personală a domnului Păun. De altfel, parlamentarii Partidului Social Democrat au votat săptămâna trecută împotriva unui proiect de lege similar care s-a aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților”, a declarat Gabriela Firea, Purtător de cuvânt al PSD.

În 2013, proiectul de lege a fost depus în Parlament de deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Însă forma finală care a ajuns la votul în plen din Senat și Camera Deputaților, fusese mult modificată și, deputatul PSD, Mădălin Voicu nu și-a mai susținut paternitatea legii.

Camera Deputaților a respins, pe 18 noiembrie 2014, prin vot, proiectul de lege privind amnistia și grațierea. La ședința de plen au fost 297 de deputați, iar în favoarea respingerii legii au votat 293.

loading...