Breaking news

PSD nu participă la alegerile locale dacă Guvernul Cioloș modifică legea la presiunile PNL

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat joi seară, într-o conferință de presă, că partidul său nu va participa la alegerile locale din 5 iunie 2016, dacă Guvernul Cioloș va modifica legea alegerilor locale pentru ca primarii să fie aleși din două tururi și nu în unul singur așa cum prevede legea 115/2015.

liviu dragneaPSD amenință că va boicota alegerile locale din iunie 2016 prin refuzul de a participa, dacă Dacian Cioloș cedează presiunilor PNL pentru ca alegerile să se desfășoare în două tururi pentru primari.

Liviu Dragnea a spus că PSD nu este de acord ca legea 115/2015, votată anul trecut inclusiv de PNL, să fie acum modificată prin ordonanță de urgență doar pentru că așa vrea PNL.

”Nu participăm pur și simplu la alegerile locale. Sau mai este o variantă, la comune un tur, la orașe și municipii două tururi și la Capitală câte tururi este nevoie pentru ca Bușoi de la PNL, să câștige Primăria Generală”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu este în regulă ca prin ordonanță de urgență, Guvernul tehnocrat să modifice legea așa cum dorește Partidul Național Liberal.

Alegerile locale din România vor avea loc pe data de 5 iunie 2016.

>