Breaking news

PSD nu îl va vota în Parlament pe Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de șef SIE

Senatorul Ilie Sârbu a anunțat miercuri că PSD nu va vota în Parlament, propunerea lui Klaus Iohannis, cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de șef al Serviciului Român de Informații Externe.

psd - mruPSD se opune în Parlament, numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE. Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta ”nu ştie nimic şi nu a fost consultat”.

”Această propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT”, a spus Ilie Sârbu.

El a mai spus că, pe lângă faptul că propunerea preşedintelui nu este legală din punct de vedere procedural, ”se strică o tradiţie”.

”S-a stricat şi o tradiţie – ca unul din şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie, altul să fie de la putere. Noi nu ne-am bătut foarte tare să avem şef la SIE”, a mai afirmat liderul senatorilor PSD.

”Propunerea pentru şefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toată puterea de către Iohannis şi PNL”, a mai spus Ilie Sârbu.

Senatorul PSD a mai spus că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota”, a adăugat Sârbu.

Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu s-a născut la data de 22 septembrie 1968, la Iaşi și a mai fost șef la SIE în perioada decembrie 2007 – februarie 2012.

>