Breaking news

PSD l-a dat afară din Guvern, pe Tudorel Toader

Tudorel Toader şi-a pierdut sprijinul politic din partea PSD şi drept urmare va fi remaniat din Guvernul Dăncilă. Primul ministru al României a anunţat miercuri, decizia, în urma şedinţei CEx a PSD.

În timp ce aştepta la Senat, votul pentru moţiunea simpluă iniţiată de Opoziţie la adresa sa, Tudorel Toader a rămas fără funcţia de Ministru al Justiţiei, întrucât PSD a decis să-l dea afară din Guvern.

Viorica Dăncilă a confirmat, miercuri, decizia luată în şedinţa PSD de retragere a sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Prim ministrul a spus că speră ca Tudorel Toader să îşi dea demisia pentru a nu fi nevoită să-l demită.

„În cadrul CEx de astăzi s-au luat decizii referitor la cele două colege care candidează pentru PE, Plumb şi Intotero şi un vot, decizie referitor la dl Toader. În urma votului şi nemulţumirilor manifestate de colegi referitor la dl Toader, nemulţumiri care au avut în vedere la acte normative, dar şi aspecte în spaţiul public care nu au fost urmate de o decizie s-a votat şi adoptat demiterea dl Toader. Eu sper să fie dublată şi de o demisie. Voi avea o discuţie şi cu dl Toader, de aceea am făcut referire la demisie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Decizia PSD vine după criticile lui Dragnea adresate lui Toader privind realizarea ordonanţelor pentru modificarea codurilor penale şi contestaţia în anulare.

Social democraţii au fost nemulţumiţi de faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a făcut posibilă aplicarea articolelor din codurile penale care au fost considerate constituţionale.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis şi speră ca acesta să înţeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce priveşte portofoliul de la Ministerul Justiţiei.

Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei.