Breaking news

PSD îi cere demisia lui Cătălin Predoiu, după ce s-a aflat că și-a finanțat campania cu bani din șpăgi

PSD îl atacă pe ”premierul din umbră al PNL”, cerându-i demisia din toate funcțiile politice deținute în partid întrucât s-a aflat că și-a finanțat campania electorală din 2012 cu bani din șpăgi.

catalin predoiu - psdPartidul Social Democrat cere demisia lui Cătălin Predoiu din funcțiile politice deținute în PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la susținerea campaniei sale electorale.

”Cătălin Predoiu trebuie să își asume participarea într-o campanie finanțată din corupție. Astăzi, fostul parlamentar PNL și consilier prezidențial, George Scutaru, a intrat în atenția procurorilor anti-corupție, pentru modul în care a finanțat campania din Buzău, în anul 2008. Conform procurorilor DNA, există suspiciuni că respectiva campanie electorală a fost finanțată din mită. PSD reamintește că unul dintre candidații PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deține astăzi funcția de prim-vicepreședinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcția politică deținută și asumarea participarii la o campanie electorală finanțată din corupție. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să raspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală”, se arată în comunicatul de presă al PSD, remis exclusivNEWS.ro. ​

George Scutaru a fost pus vineri, de către procurorii DNA, sub control judiciar pentru 60 de zile.

În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian.
Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008.