Breaking news

PSD cere revocarea lui Bădălău de la Curtea de Conduri, după ce fostul senator a fost arestat preventiv

Curtea de Apel București a decis luni, să emită madat de arest prevenit pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui Nuclae Bădălău, actualmente vicepreședinte al Curții de Conturi.

Judecătorii Curții de Apel București au admis cererea procurorilor DNA în dosarul în care Nicuale Bădălău este acuzat de trafic de influență.

Drept urmare, PSD a depus luni o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

 „Am depus o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău. Astăzi dimineaţă am solicitat demisia domnului Bădălău, pentru că noi, PSD, considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curţii de Conturi nu va fi afectată, dar pentru că nu am văzut o reacţie asupra demisiei am hotărât să depunem şi această solicitare, (…) aceea de declanşare a procedurii de revocare a domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea.

Procurorii DNA susţin că Nicuale Bădălău i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar pentru un contract de un milion de euro care ar fi urmat să ajungă la o firmă a copiilor săi.

>