PSD calcă legea în picioare doar ca să își pună omul, șef la TVR, pe Irina Radu

PSD își bate joc de lege într-un mod inimaginabil. Ca să își poată impune omul de casă în fruntea Televiziunii Române, PSD a încălcat în mod abuziv legea 41/1994, impunând-o pe Irina Radu ca și candidat pentru funcția de Președinte al TVR, deși Consiliul de Administrație a propus-o potrivit legii pe Monica Ghiurco.

psd - tvr - irina raduPSD face totul pentru a o impune pe Irina Radu în funcția de Președinte al TVR pentru următorii patru ani. Deși Consiliul de Administrație al TVR a propus-o a doua oară consecutiv în această funcție pe Monica Ghiurco, luni, în Comisia de Cultură din Parlament, PSD a reinterpretat legea după bunul plac și a audiat-o pe ușa din dos și pe Irina Radu și cu 25 de voturi ”pentru” aua vizat-o favorabil și au trimis propunere la Plenul Parlamentului pentru votul final.

În timp ce Monica Ghiurco a primit 24 de voturi împotrivă și nu mai ajunge la votul din plen deși era unica propunere al Consiliului de Administrație al TVR.

Cel care a reinterpretat alineatul 7 al articolului 19 din Legea 41/1994 după bunul plac, a fost Florin Pâslaru, liderul deputaţilor PSD.

Alineatul 7 al articolului 19 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv stipulează modul în care este ales preşedintele-director general al televiziunii publice.

„În vederea propunerii, comisiile permanente de specialitate vor examina cu prioritate, în termen de 7 zile, candidatul recomandat de către membrii titulari ai consiliilor de administraţie“, se arată în articolul menţionat. Cuvântul-cheie din articol este „prioritate”.

Florin Pâslaru susține că prioritate înseamnă primul, nicidecum urgenţă.

„Audiem cu prioritate nominalizarea celor de la CA, dar, având în vedere că au fost două persoane care s-au înscris pentru a prelua această funcţie, a doua persoană fiind Irina Radu, eu vă propun să audiem cele două persoane, cu prioritate pe doamna Ghiurco, după care, în funcţie de vot, să o audiem şi pe Irina Radu“, a susţinut Pâslaru, care a reuşit să-şi convingă colegii.

PNL s-a retras de la votul din Comisia de Cultură după ce PSD alături de ALDE și UNPR au propus-o în mod ilegal pe Irina Radu.

Cu o impertinenţă de neimaginat, PSD a respins propunerea CA al TVR –  Monica Ghiurco – şi au votat în favoarea Irinei Radu, nominalizare care picase anterior la votul CA al TVR, încălcând astfel Legea 41/1995 după care funcţionează în prezent TVR“, a declarat Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.

Pe 11 aprilie 2016, Plenul Parlamentului a respins propunerea Consiliului de Administrație al TVR, cu 113 voturi “împotrivă”, 194 voturi “pentru”, astfel că Monica Ghiurco nu a putut fi numită Președinte al TVR.

Săptămâna trecută, Consiliul de Administrație al TVR a propus-o din nou pe Monica Ghiurco în funcția de Președinte al TVR cu 7 voturi, în timp ce Irina Radu a primit 5 voturi.

PNL  a contestat la CCR votul din plen la procedura de învestire a Monicăi Ghiurco pe motiv că a fost legal și că jurnalista trebuia numită în funcția de Președinte al TVR.

Televiziunea Română este înglobată în datorii de milioane de euro iar PSD prin Irina Radu vor să bage televiziunea publică în insolvență și să o închidă.

Săptămâna trecută oficialii European Broadcasting Union au descalificat România de la Eurovision 2016, din cauza unei datorii de 16 milioane de euro, şi au demarat procedurile de excludere a Televiziunii Române din EBU. Ceea ce va face imposibilă transmisia Euro 2016 și a Olimpiadei din Brazilia.

>