Breaking news

PSD a preluat Ministerul Justiției. PNL nu mai vrea alt minister

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri după ședința USL, că a cerut PNL ca PSD să preia Ministerul Justiției și că liberalii au fost de acord și că aceștia nu doresc alt minister.

psd - pontaDupă ce și-a pus țara în cap numind-o pe Koveși la DNA, Ponta acum a luat de la PNL și portofoliul Ministerului Justiției și l-a trecut la PSD.

Ponta a spus că preferă la Ministerul Justiției o persoană care să nu fie implicată politic.

În cadrul ședinței, liberalii i-au spus lui Ponta că dacă își asumă răspunderea pentru numirea procurorilor șefi să și-o asume până la capăt.

Colegii de la PNL au spus că dacă eu îmi asum răspunderea pentru propunerile procurorilor, ei nu mai vor Ministerul Justiției”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a spus că cei de la PNL nu au vrut azi niciun fel de minister în schimbul Justiției și că prin această decizie de azi s-a pus capăt neînțelegerilor din sânul USL.

Ședința de la USL a avut loc după ce miercuri dimineață Victor Ponta a trimis spre avizare către CSM următoarea listă de procurori șefi:

  • Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Dimitrie Bogdan Licu, propus pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Codruţ Olaru, propus pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
  • Laura Codruţa Kövesi, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
  • Alina-Mihaela Bica, propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
  • Elena Giorgiana Hosu, propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.