Breaking news

Protestul polițiștilor și rezerviștilor militari se mută la Parlamentul României

La două zile distanţă de la protestul românilor care se opun introducerii certificatului verde la locul de muncă, poliţiştii şi rezerviștii militari vin în faţa Palatului Parlamentului României pentru a-şi cere drepturile salariale.

Continuă valul de proteste în România la final de an 2021. Noul buget al statului aflat în procedură de aprobare în Parlament, a nemulţmit pe toată lumea. După sindicaliştii din sănătate, educaţie, studenţi, vine rândul celor din poliţie şi armată să protesteze.

Începând cu data de 23.12.2021, ora 12:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste în toată țara.

Protestele se vor desfășura la Parlamentul României în Piaţa Constituţiei și la prefecturile județelor Iași, Timiș și Cluj.

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer: 

  • aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice),  și
  • actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament.

Schimbarea locului protestelor din capitală se datorează faptului că s-a anunțat prezența membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022.

Organizațiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii și eliminarea discriminărilor pentru personalul și pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

>