Breaking news

Protestul angajaţilor de la Finanţe continuă două zile la rând

Se pare că protestele spontane nu încetează să apară, de data aceasta manifestându-se două zile consecutiv şi în randul angajaţilor de la Finanţe. Cei care lucrează pentru Direcţiile Finanţelor Publice  din oraşe precum Constanţa, Timişoara, Arad, Galaţi şi Craiova au decis să ia măsuri împotriva nedreptăţilor pe care consideră că li se aduc, printr-un manifest corespunzător. Aşadar, în ziua de marţi dimineaţă, 16.05.2017, aceştia au declanşat pentru a doua zi la rând protestele spontane.

protestAngajaţii au decis să treacă la acţiune şi au ieşit în faţa sediilor instituţiilor în care lucrează, punând relaţiile cu publicul în aşteptare. Nemulţumirea în ceea ce priveşte salariile care deja sunt mici şi urmează să se se micşoreze şi mai mult după ce se va aplica noua lege cu privire la salarizarea unitară nu a mai putut fi ascunsă.

Cum s-au manifestat protestatarii de la Finanţe în decursul celor două zile când au decis să îşi exprime nemulţumirea?

Conform preşedintelui SED Lex din Galaţi, Anca Tudorache, „este vorba despre un protest spontan. Ne-am adunat în sala mare şi ne-am decis să protestăm faptul că odată ce noua lege va fi aplicată duce la scăderea salariilor noastre. În momentul de faţă nu mai lucrăm deloc, ceea ce înseamnă că totul este în aşteptare.”

Dacă nu se va produse nici o schimbare în acest sens, angajaţii sunt motivaţi să continue cu protestul. Asta nu înseamnă decât că lucrurile se vor aglomera. Când vine vorba despre Finanţe, este esenţial să fie păstrată în permanenţă disciplina şi ordinea, iar aceste întârzieri pot avea repercursiuni.

Nemulţumirea angajaţilor are la cauză faptul că urmează să intre în vigoare Legea salarizării, care are ca urmare scăderea salariilor acestora, după cum s-a mai precizat. Pentru angajaţii de la Finanţe acesta poate fi considerat un semnal de alarmă. Este de altfel şi normal să apară comentarii în această privinţă având în vedere faptul că munca depusă de aceştia este una destul de complexă şi implică anumite responsabilităţi. Corect este ca salariul primit să fie pe măsura muncii depuse.

Stirile zilei au ajuns şi la urechile celor care sunt responsabili pentru acest manifest. De altfel nici nu ar fi putut să treacă neobservat protestul a unui număr aproximativ de 300 de salariaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Dolj de exemplu. Aceştia au ieşit iar să îşi  exprime nemulţumirile legate de proiectul lansat, în faţa unităţii în care lucrează.

Conform informațiilor de pe www.stireacalda.ro, activitatea cu publicul a fost pusă în suspendare pentru un interval de două ore. Unul dintre membrii Sindicatului SedLex a mărturisit că „noul proiect de lege în ceea ce priveşte salarizarea unitară va înregistra diferenţe între salariile pe care le vom primi noi şi colegii de la Finanţe. Ceea ce dorim să facem prin modul în care ne manifestăm este să atragem atenţia parlamentarilor şi a guvernanţilor, să tragem un semnal de alarmă pentru a fi ascultaţi”.

În fiecare dintre oraşele menţionate la început a ieşit la protest un număr mare de angajaţi. Spre exemplu, în Arad, în jur de 470 de persoane care ocupă posturi la Finanţe şi-au pus munca în aşteptare. Toţi sunt decişi să continue această acţiune, până când vor primi şi rezultate în acest sens.

Şi în oraşe precum Timişoara au avut loc astfel de manifeste, loc în care cei care lucrează pentru Direcţia Judeţeană, ca şi pentru cea Regională a Finanţelor Publice, au cerut eliberarea unei legi de salarizare care să fie echitabilă