Breaking news

Protestele continuă în România. În Piața Victoriei s-a declanșat ”Operațiunea Tricolorul”

Protestele au continuat și duminică în marile orașe din țară. La București, peste 30.000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoria  unde au pregătit şi un moment special, un „tricolor uman”. În timp ce la Palatul Cotroceni, alți protestatari scandau împotriva Președintelui Iohannis, cerându-i demisia.

proteste tircolorAbrogarea Ordonanței 13 și demisia lui Florin Iordache din funcția de Ministrul al Justiției nu au oprit protestele. Manifestanții cer acum demisia întregului Guvern condus de Sorin Grindeanu.

Câteva mii de manifestanți aflați în Piața Victoriei au format duminică seara, la ora 21,00, tricolorul uman ridicând deasupra capetelor hârtii colorate și luminându-le cu ajutorul telefoanelor mobile.

Pentru duminică seara a fost anunțat pe rețelele de socializare un flash-mob — „Operațiunea Tricolorul”. Manifestanții au fost îndemnați să vină cu bucăți de material în culorile roșu, galben și albastru pentru a fi realizat un uriaș tricolor uman.

Potrivit unor surse, aproximativ 30.000 de persoane s-au strâns duminică seara la protestul antiguvernamental din Piața Victoriei.

Demonstranții au pancarte pe care scrie: „Data viitoare, haideți la votare”, „Fără tupeul vostru era să uit cât de frumoși suntem noi, românii”, „Dumnezeu nu s-a răzgândit, porunca a 8-a rămâne: Să nu furi !”, „Piața Universității ne-a rămas mică”, „Un hoț, doi hoți, trei hoți, toți hoți”, „Ați pus-o, azi am venit cu tata”.

Demonstranții au pancarte pe care scrie: „64 de îngeri sunt cu noi”, „Pentru trădare, alte dosare”, „Hoții de la miezul nopții”, „GUVexist”, „Te-am votat, m-ai trădat”, „Fie vreme bună, fie rea, noi strigăm aici: Jos corupția !”.

Forțele de ordine au oprit circulația pe bulevardul Kiseleff și pe sensul de mers Aviatorilor către Piața Victoriei, precum și pe bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei.

De partea cealaltă, susţinătorii Executivului au organizat, pentru a opta zi consecutiv, manifestaţii, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Câteva sute de oameni s-au adunat deja în faţa Palatului Cotroceni.