Breaking news

Proteste violente la Atena

Peste 125.000 de persoane protestează în Grecia față de măsurile de austeritate impuse de guvern.

Proteste violente în Grecia la care au luat parte peste 125.000 de persoane. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în zona în care tinerii protestatari au aruncat cu cocktailuri Molotov, în timpul manifestaţiilor contra măsurilor de austeritate de la Atena.

În capitala Greciei, s-au adunat peste 70.000 de eprsoane pentru a-și manifesta nemulțumirea față de noile măsuri de austeritate ce urmează să fie adoptate de Parlamentul elen.

Proiectul de lege prevede mai ales o reducere a numărului de salariaţi din sectorul public şi a tratamentului acestora, o creştere a fiscalităţii, dar şi îngheţarea contractelor colective, deschizând calea spre o generalizare a reducerilor salariale în companiile private.Ciocniri au izbucnit miercuri între grupuri de tineri şi poliţie în apropiere de sediul parlamentului grec, în centrul Atenei, pe marginea manifestaţiei gigantice împotriva austerităţii.

Circa 200 de tineri au început să arunce cu cocteiluri Molotov şi pietre într-o barieră a poliţiei instalată pentru a restricţiona accesul la parlament. În replică, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene.

De asemenea, o parte dintre protestatari au spart o cabină a poliţiei amplasată în faţa unei clădiri a Ministerului de Externe, înainte de a fi dispersaţi de forţele antirevoltă.

Circa 5.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi, azi, pe străzile capitalei, pentru a ține sub control manifestanții furioși.