Breaking news

Proteste violente în Barcelona după arestarea lui Carles Puigdemont

loading...

Haos pe străzile din Barcelona după ce fostul Preşedinte al Provinciei Catalonia a fost arestat în Germania în baza unui mandat internaţional emis de autorităţile de la Madrid.

Zeci de mii de oameni au ieşit duminică seară pe străzile din Bacelona în semn de protest faţă de arestarea lui Carles Puigdemont

În urma protestelor violente, peste 50 de oameni au fost răniţi şi alţi trei ai fost arestaţi.

Protestatarii au trecut şi prin faţa clădirii Comisiei Europene din Barcelona, scandând „Această Europă este o ruşine!„.

Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, la ora locală 11.19 (ora României, 12.19). Arestarea liderului catalan a fost anunţatată de avocatul acestuia, Jaume Alonso Cuevilla.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei – prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie – şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

loading...