Breaking news

Proteste naționale împotriva ACTA

Românii din mai multe orașe din țară protestează astăzi în stradă, împotriva acordului ACTA.

Românii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au organizat astăzi mitinguri în marile orașe din țară. În ciuda vremii neprielnice, la Timișoara peste 200 de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei lipindu-și autocolante pe gură pe care scrie ”ACTA”.

Și la Cluj s-a organizat un protest mpotriva ACTA, unde tinerii au strigat: „Jos ACTA” şi „Ole-ola, noi urâm ACTA” , „Abuz, Cenzură, Tensiune, Afront (ACTA)”, „Abuz Controlat Tolerat Administrativ (ACTA)” şi „Afară hoţia din România”, „Sunt un pui de dizident, vreau să folosesc torent”, „Stop ACTA, opriţi cenzura internetului”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, ne simţim supravegheaţi”.

Și la Oradea aproximativ 60 de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Unirii din centrul municipiului Oradea, faţă de ACTA, oamenii cerând ca acest tratat să nu intre în vigoare.

La București, peste 500 de persoane s-au adunat în Piața Revoluției pentru a protesta împotriva acoordului ACTA semnat și de către România și care presupune un control dur al activității pe internet și chiar instituirea cenyurii prin desființarea site-urilor care sunt critice la adresa diferitelor persoane, instituții sau guverne.