Breaking news

Proteste made in România. În timp ce unii se bat cu jandarmi alții stau la căldurică la o cafea

Doru Oprișan a surprins duminică seară imaginea protestelor de la Universitate. Fotograful a surprins în aceeași fotografie, două lumi diferite, despărțite de doar un geam de sticlă.

foto proteste universitateAproape 2000 de persoane au manifestat duminică seară în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei din București împotriva superimunității parlamentarilor.

În timp ce protestatarii se încăierau cu jandarmii, alți români stăteau la doi pași, bine mersi la căldură într-o cafenea.

Fotografia serii arată două lumi diferite despărțite de doar un geam. La doar câțiva centimetri de protestele violente unde manifestanții se încăierau cu jandarmii, un grup de bucureșteni stăteau relaxați într-o cafenea.

În timp ce protestatarii stricau și scandau “Jos Ponta!” şi “Jos Băsescu”, un grup de bucureșteni, sorbeau relaxați cafeaua de seară, la doi pași de manifestație ca și cum ar trăi într-o altă lume, una perfectă și lipsită de griji.

În timp ce protestatarii inhalau gaze lacrimogene, bucureștenii relaxați se bucurau de aromele din cafenea.

În urma protestelor, patru dintre manifestanții din Piața Victoriei au fost ridicați de jandarmi și duși la Secția 2 de Poliție, unul dintre ei fiind condus ulterior la Spitalul Floreasca, după ce a solicitat îngrijiri medicale.

Cei patru protestatari au fost ridicați după ce s-au manifestat violent încercând ruperea cordonului de jandarmi format în fața Guvernului României.