Breaking news

Proteste la Poşta Română. Angajaţii ies în stradă pentru a se opune disponibilizărilor

Peste trei mii de sindicalişti vor ieşi în stradă peste două săptămână, dacă Guvernul condinuă disponibilizările la Poşta Română.

Posta_RomanaAnunţul a fost făcut de Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin. Poştaşii sunt nemulţumiţi de disponibilizările ce urmează a fi făcute la Poşta Română.

Dumitru Costin a spus că la discuţiile cu delegaţia FMI sindicaliştii au amintit problema privind neaplicarea măsurilor concrete de reintegrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi din companiile de stat.

Nu se discută despre modernizare, doar despre disponibilizări, astfel că peste două săptămâni trei mii de oameni ies în stradă pentru a protesta faţă de acest fals pas de restructurare„, a spus Costin.

Potrivit liderului BNS, reprezentanţii FMI le-au dat dreptate în ceea ce priveşte faptul că Guvernul nu se gândeşte la programe coerente de modernizare.

Poşta Română va continua reorganizarea reţelei, prin desfiinţarea a 450 de subunităţi, operaţiunea implicând restructurarea a 1.400 de posturi, în acest an fiind deja desfiinţate 900 de unităţi de profil, reţeaua ajungând la 6.100 de oficii.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional că va desfiinţa cel puţin 70 posturi administrative şi va reduce numărul de oficii poştale cu mai mult de 900 unităţi până la sfârşitul lunii iulie.