Breaking news

Proteste în toiul nopţii în România. Bucureştenii şi sibienii au ieşit în stradă să protesteze împotriva restricţiilor

Proteste fără precedent în România. Peste 1000 de bucureşteni au ieşit în stradă la miezul nopţii şi au pornit în marş, pe jos, de la Universitate, către Piaţa Victoriei unde se află sediul Guvernului României. România TV transmite în direct marşul protestatarilor. Între timp, un grup de persoane a ieşit în stradă şi la Sibiu, mobilizaţi de protestul din Capitală.

Românii se răscoală împotriva Guvernului Gîţu. Românii nu mai acceptă nicio restricţie. Protestatarii scandează zgomotos, strigţnd „Libertate, libertate, libertate!!!”, „Jos Guvernul!”, „Demisia Arafat”.

Protestatarii nu mai sunt de acord cu noile restricţii de circulaţie impuse din cauza creşterii incidenţei de infectare cu noul coronavirus, care a determinat închiderea magazinelor la ora 18,00, iar cetăţenii nu mai au voie să iasă din case de la ora 20,00 până la ora 05.00 dimineaţa, doar pentru anumite urgenţe, cu declaraţie.

Cordoane impresionante de jandarmi flanchează protestatarii pentru a-i determina să nu blocheze ambele sensuri de mers pe Bulevardul Magheru.

Protestul de la miezul nopţii vine după ce duminică, au izbucnit proteste spontane în Buucreşti, Timişoara, Constanţa, Cluj, Brăila.

Este pentru prima dată când un protest izbucneşte în România la miezul nopţii.